avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate CrOMD

Activitate CrOMD

Și termenul de 15 zile de plata jumătate din cuantumul sancțiunii se calculează de la data întocmirii procesului verbal sau de la data constatarii?
Și eu am pățit același lucru în Cluj. Politia locala a lăsat înștiințarea în parbriz și am găsit-o la 3 zile după. Menționez ca mașina este în proprietatea tatălui meu. Oare acesta este obligat sa comunice datele mele? Poate fi amendat dacă refuza comunicarea datelor? Care sunt termenele de încheiere a procesului verbal de constatare a faptei?
Colegiul Medicilor este o organizatie profesionala, nu profesionista asa cum insinuati, care nu are in atributii expertiza in cazuri de malpraxis, ci doar sanctionarea pe cale administrativa a medicului. In cazul de mai sus nu poate fi vorba de asa ceva, deoarece este vorba de o complicatie general acceptata in cadrul acestei proceduri care a fost înțeleasă și asumată de pacientă prin consimțâmânt (actul prin care ia naștere raportul juridic medic-pacient)
Am argumentat mai sus de ce nu ar fi vorba de malpraxis, iar in cazul unei anchete medicul in cauza are si el dreptul sa isi repare prejudiciul adus imaginii sale intr-o instanta civila, deși nu acesta este scopul cu care pornim la drum cand alegem această profesie. Ce nu inteleg si este destul de frapant pentru mine, cum de va ganditi la a formula o plangere penala? Urmariti cumva sanctionarea penala a medicului? A lezat acesta prin treaba pe care și-a facut-o o valoare socială? Oare malpraxisului nu este o speta civila ?
1. semnarea consițământului duce automat la înțelegerea și asumarea complicațiilor legate de procedură de către pacient. (in cazul dumneavoastră perforația uterina +/- lezarea intestinelor)
2. ”Art. 643. - (1) Toate persoanele implicate în actul medical vor răspunde proporţional cu gradul de vinovăţie al fiecăruia.

(2) Personalul medical nu este răspunzător pentru daunele şi prejudiciile produse în exercitarea profesiunii:

a) când acestea se datorează condiţiilor de lucru, dotării insuficiente cu echipament de diagnostic şi tratament, infecţiilor nosocomiale, efectelor adverse, complicaţiilor şi riscurilor în general acceptate ale metodelor de investigaţie şi tratament, viciilor ascunse ale materialelor sanitare, echipamentelor şi dispozitivelor medicale, substanţelor medicale şi sanitare folosite;
b) când acţionează cu bună-credinţă în situaţii de urgenţă, cu respectarea competenţei acordate.

În lumina celor expuse nu poate fi vorba de o procedură realizată în mod defectuos/cu depășirea competenței, chiar dacă vorbim de o complicație care se asumă prin consimțământ. (Pentru orice chiuretaj uterin este general acceptată de către orice medic ginecolog de pe mapamond posibilitatea de a se produce o perforație uterină, drept însă nu frecvent.