avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Activitate craciun_sanda

Activitate craciun_sanda

Cum este mai avantajos pentru o persoană fizică, să primească donație un autoturism din partea unei societăți comerciale sau să cumpere autoturismul de la societatea comercială?
Sunt profesoara titulara intr-o Scoala gimnaziala din Orastie, judetul Hunedoara si domiciliez de peste 30 de ani in Orastie. Am varsta de 60 ani si 4 luni si o vechime in munca de 37 ani, 6 luni si 14 zile. Limita mea de varsta in vederea pensionarii este 61 ani si 9 luni. Vreau sa ma pensionez cu 1.09.2020 si beneficiez de prevederile legii 163/3.08.2020 pentru modificarea articolului 65 aliniatul (5) din legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice ( reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani pentru locuitorii oraselor poluate). Intrebarea mea este: ce tip de pensie sunt indreptatita sa cer: [a] pensie la limita de varsta sau {b} pensie anticipata (fara penalizare)?
Va multumesc!
Tariful orar pentru profesor din invatamantul preuniversitar, cu peste 25 ani vechime si gradul I, cu norma didactica de 16 ore / saptamana si fara ore suplimentare este de: 1/72 sau 1/64.
Multumesc pentru raspunsurile oferite. Sunt de aceeasi parere cu dumneavostra in legatura cu "praful in ochi".
Buna ziua!
Sunt profesor titular in Scoala gimnaziala, am peste 25 ani vechime in invatamant si gradul didactic I, asadar beneficiez de reducerea normei didactice cu doua ore si plata salariului integral.
Intrebarea este: se platesc orele suplimentare efectuate peste norma de 16 ore ?
Răspuns la discuția Plata concediu medical
Va multumesc pentru raspunsul atat de prompt. La fel consideram si eu mai ales ca platesc CAS in ambele scoli unde functionez. Cu stima, Sanda Craciun
Buna ziua! Sunt profesor titular cu norma intreaga intr-o scoala gimnaziala si am 4 ore suplimentare intr-o alta scoala. In cea de-a doua scoala nu mi se plateste concediul medical deoarece "sunt ore suplimentare pe durata determinata (un an)". Copia certificata ca fiind conform cu originalul imi serveste doar ca scutire medicala pentru orele neefectuate din cauze medicale. Va rog sa-mi spuneti daca este corect? Multumesc