Buna ziua!
Sunt profesor titular in Scoala gimnaziala, am peste 25 ani vechime in invatamant si gradul didactic I, asadar beneficiez de reducerea normei didactice cu doua ore si plata salariului integral.
Intrebarea este: se platesc orele suplimentare efectuate peste norma de 16 ore ?
Da. Avand in vedere ca beneficiati de norma redusa fara diminuarea salariului, practic toate orele efecuate peste ce reprezinta norma dv. (16 ore) sunt ore suplimentare si trebuie remunerate ca atare.
Imi cer scuze, insa din nefericire, va trebui sa-mi schimb raspunsul oferit anterior. La o analiza mai atenta am observat ca Legea 11/2017 prin care a fost modificat art. 262 din Legea educatiei a fost doar "praf in ochi". Astfel, nu a fost modificat si alin. 6 al art. 262 care stabileste ca personalul didactic de predare și de instruire practică, care beneficiază de reducerea normei didactice, poate avea dreptul la remunerarea activității în regim de plată cu ora sau cumul de norme, doar după efectuarea normei complete prevăzute la alin. (3) lit. c), d) și e)..
Desi beneficiati de norma redusa (16 ore), vor fi platite in continuare suplimentar numai orele efecuate peste norma legala, in cazul dv. cea prevazuta la art. 262 alin. 3 lit, c, respectiv 18 ore.