avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate Jakob

Activitate Jakob

Răspuns la discuția Concediul prenatal
Multumesc mult!
Numai bine!
Răspuns la discuția Concediul prenatal
Va multumesc pentru răspunsul atat de promt. Nu stiam si imi prinde bine, dar eu ma refeream la altceva. Probabil nu m am exprimat clar. Doream sa stiu daca se considera luni lucrate, cu venit. Deoarece, in momentul de față am vreo 11 luni lucrate din ultimele 24 de luni. Si,daca nu merg încă în prenatal, fac, efectiv, 12 luni lucrate. Doar ca, am deja 36 de saptamani de sarcina si imi este tot mai greu sa muncesc. Voiam să știu dacă se adaugă la timp.
Va multumesc anticipat!
Mulțumesc si pentru primul raspuns!
Buna ziua,
Concediul prenatal se calculează la cele 12 luni lucrate necesare pentru obținerea indemnizației pentru creșterea copilului?
Va multumesc !
Buna ziua!
As dori o lămurire a celor 12 luni lucrate ale mele pentru obținerea indemnizației pentru creșterea copilului.
Copilul ar trebui să se nască pe data de 30 septembrie 2018 dar, doctoriță a zis ca se va naște mai repede din cauza îmbătrânirii placentei. Cat de repede, nu se stie.
Eu am lucrat in luna septembrie 2016 dar nu inteleg de ce am aceste două date pe Stagiul de cotizare luat de la Forțele de munca: 30 septembrie 2016 - dată sfarsit contract, 12 septembrie 2016 - dată încetare contract.
După care am fost angajată la o altă firmă din data de 24 . 10. 2016 până în 22.06.2017. In luna a 4 gasesc la contribuții 0. Doamna de la somaj mi-a zis ca nu mi-au fost plătite contribuțiile. In perioada aceea am fost in concediu medical si banii pe concediu medical i-am primit.
Din 5 aprilie 2018 până în prezent lucrez. Dar deja am 8 luni de sarcina, imi este tot mai greu sa merg la munca si doamna doctor ginecolog mi-a recomandat sa stau acasă.
As dori si stiu, cat mai trebuie să lucrez pentru a împlini 12 luni pentru a putea obține indemnizația? Dacă intru in prenatal, prenatalul se calculează la cele 12 luni?
Multumesc! Multa sanatate!
Buna ziua!
As dori o lămurire a celor 12 luni lucrate ale mele pentru obținerea indemnizației pentru creșterea copilului.
Copilul ar trebui să se nască pe data de 30 septembrie 2018 dar, doctoriță a zis ca se va naște mai repede din cauza îmbătrânirii placentei. Cat de repede, nu se stie.
Eu am lucrat in luna septembrie 2016 dar nu inteleg de ce am aceste două date pe Stagiul de cotizare luat de la Forțele de munca: 30 septembrie 2016 - dată sfarsit contract, 12 septembrie 2016 - dată încetare contract.
După care am fost angajată la o altă firmă din data de 24 . 10. 2016 până în 22.06.2017. In luna a 4 gasesc la contribuții 0. Doamna de la somaj mi-a zis ca nu mi-au fost plătite contribuțiile. In perioada aceea am fost in concediu medical si banii pe concediu medical i-am primit.
Din 5 aprilie 2018 până în prezent lucrez. Dar deja am 8 luni de sarcina, imi este tot mai greu sa merg la munca si doamna doctor ginecolog mi-a recomandat sa stau acasă.
As dori si stiu, cat mai trebuie să lucrez pentru a împlini 12 luni pentru a putea obține indemnizația? Sau, văzând că este posibil sa nasc mai repede, până când ar trebui să port sarcina pentru a face cele 12 luni?
Sper sa fi descris destul de clar situația!
Va multumesc anticipat! Sănătate multă!
Răspuns la discuția Angajare
Multumesc frumos pentru raspuns. Numai bine!
Discuție Angajare
Buna seara. Pot sa fiu angajată intr-un loc 8 ore si intr-altul 6 ore?
Multumesc.
Va multumesc pentru explicația dată. Un raspuns clar si simplu de inteles.
Sanatate multa!
Buna seara.
Din cele 12 luni necesare pentru a obține indemnizatia pt creșterea copilului, am 7 luni lucrate. Dacă următoarele 5 luni le lucrez part time, cum se considera: 5 luni sau doar jumătate? Este musai sa fiu angajată cu norma întreagă?
Va multumesc anticipat. Sanatate multa.