avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate craciunr05

Activitate craciunr05

Răspuns la discuția Dosar penal
Am achitat mașina respectivului imediat, dețin și extrasul de la banca, ce as mai putea pune la dosar sa fie in favoarea mea?
Cu respect dl. avocat!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Din prezentarea dvs circumstantele reale nu va sunt favorabile, ati avut alcoolemie mare si ati produs si un accident.
Cu o aparare calificata cresc sansele la o modalitate de individualizare care sa va avantajeze.

Discuție Dosar penal
Buna ziua, am condus sub influența alcoolului și am atins un autovehicul ușor in spate care a chemat poliția. Am suflat in etilotest 0,89 , recent au venit și probele de sange 1,85 respectiv 1,65. Sunt student, nu am mai avut permisul suspendat niciodată și nici alte infracțiuni.
La ce sa ma aștept? Credeți ca sunt șanse sa scap cu amânarea aplicării pedepsei? După cât timp îmi va dispărea cazierul? Ce as mai putea Adaugă la dosar pt a ajuta, inafara de caracterizări juridice?
Mulțumesc mult!
Răspuns la discuția Amânarea aplicării pedepsei

DIANA POPESCU a scris:

Lipsa antecedentelor este una dintre conditiile amanarii aplicarii pedepsei, prevazute de art. 83 C.p., si anume: pedeapsa stabilita este amenda sau inchisoarea de cel mult 2 ani, infractorul si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii, iar instanta apreciaza ca, in raport de persoana infractorului, de conduita avuta anterior savarsirii infractiunii, de eforturile depuse de acesta pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunii, precum si de posibilitatile sale de indreptare, aplicarea imediata a unei pedepse nu este necesara, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata.

Deci sa înțeleg ca nu contează cel mai mult gravitatea faptei fiind o alcoolemie foarte mare, puteți sa îmi dați un sfat referitor la ce as putea sa mai adaug in dosar inafara de caracterizări ?
Răspuns la discuția Amânarea aplicării pedepsei

Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.

Puteți fi puțin mai explicit, va rog ?
Buna ziua, ma interesează când se dispune amânarea aplicării pedepsei. Am condus sub influența alcoolului și as vrea sa știu dacă am vreo șansa (0,91 aeru expirat). Sunt student și nu am alte antecedente, o sa îmi fac rost și de caracterizări de unde am lucrat, acestea fiind pozitive, as putea sa mai adaug altceva la dosar ajutându-ma sa primesc aceasta pedeapsa ? Mulțumesc anticipat
Răspuns la discuția Alcool

Ati avut alcoolemie foarte mare, riscati o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere.

Îmi puteți da niște sfaturi referitor la ce as mai putea Adaugă la dosar ? Scrisori de recomandare, dacă exista vreo cale sa dovedesc ca nu mai consum alcool, sau ce as mai putea pune?
Discuție Alcool
Am făcut greseala sa conduc sub influența alcoolului, mi-am recunoscut fapta și mi-a ieșit 2.10 respectiv 2.05 in sânge. Menționez faptul ca sunt student, nu am avut alte antecedente, Credeți ca ajuta și scrisoriile de recomandare ? Am renunțat definitiv la alcool, nu eram dependent dar nu știu cum sa demonstrez chestia asta. Am înțeles ca se poate dispune și amânarea aplicării pedepsei, ce as mai putea Adaugă la dosar pentru a primii aceasta pedeapsa ? Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Dosar penal alcool

Cât timp credeti ca o sa rămân fără permis ? Și după cât timp se șterge cazierul?

Ce anume doriti sa aflati?

Răspuns la discuția Dosar penal alcool

Puteți sa îmi dați mai multe detalii, va rog?

Daca vei fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.

Am făcut o mare greseala, am condus sub influența bauturiilor alcoolice și in aerul expirat am avut 0,91, cât timp credeți ca o sa rămân fără permis și după cât timp o sa am cazierul curat? Și dacă ma poate ajuta un avocat pt acest caz sa pot scapă cu pedeapsa cât mai mica. (Turda-Sibiu)