Pentru cei care au sugerat ca i-as fi cerut ceva pe gratis avocatului, va spun ca am platit atat consultatia juridica pe care i-am cerut-o la inceputul colaborarii noastre cand i-am prezentat cazul, inainte de a-l angaja, cat si in avans intreaga suma pe care a cerut-o apoi pentru toate infatisarile ulterioare, inclusiv recurs. Suma nu a fost deloc mica. Deci nu i-am cerut sau pretins nimic pe gratis. Si cred ca ar fi fost mai corect din partea dumneavoastra nu sa acuzati sau sa insinuati neadevaruri, ca si cum ar fi adevaruri, ci sa fi intrebat daca am platit sau nu si apoi sa trageti concluzii.
Am inteles ce ati dorit fiecare dintre dumneavoastra sa imi comunicati, ca nu ar fi indatorirea avocatului sa citeasca (de la arhiva) hotarea, ci ca eu ar fi trebuit sa i-o duc. Situatia fiind favorabila mie (asa cum a fost publicata online pe scurt) mi-am luat de o grija cum s-ar spune (si am plecat din localitate), la fel si el. Nu am stiut ca se pot ascunde si alte informatii in forma completa a deciziei judecatoresti, care ar putea modifica destul de mult finalul. Insa rrepet, am inteles ca mi-ati spus fiecare.
Dna. Avocat Cristina Romascanu, va multumesc pentru explicatii si exemple, m-au ajutat sa inteleg mai bine situatia.
Inca o data, va multumesc tuturor si va doresc numai bine si succes!
Domnule avocat Claudiu Lascoschi, va multumesc pentru raspuns, insa intrebarea mea era daca avocatul ar fi trebuit sa se informeze/sa citeasca din dosar (daca s-a depus la dosar) hotarea judecatoreasca integrala, nu doar solutia pe scurt de pe portal.
Nu am spus ca voiam sa faca recurs fara sa se consulte cu mine sau in lipsa mea. Poate nu m-am exprimat prea clar.
Dupa ultima infatisare la tribunal in cadrul unui proces, hotarea a ramas in pronuntare. Seara, solutia a fost postata, pe scurt, pe portalul judecatoriei. A fost favorabila partial mie, ceea ce am si dorit.
Peste cateva zile a trebuit sa plec din oras pentru cateva luni. Hotararea judecatoareasca fiind data, nu imi mai faceam probleme, doar daca cealalta parte facea apel in 30 zile, ceea ce nu s-a petrecut.
Cand am revenit in oras si am citi copia cu hotarea care venise de la judecatorie, am sesizat un pragraf care lasa, de fapt, situatia in coade de peste si nu rezolva ceea ce doream de fapt.
Fiind plecata, nu am putut folosi cele 30 de zile de a face recurs, desi daca as fi stiut de aceasta situatie, m-as fi intors in oras sau as fi vorbit cu avocatul sa ceara recurs.
Intrebarea mea este: in afara de copiile pe care le primesc cele 2 parti implicate in proces, este depusa si la dosar o copie cu hotararea judecatoreasca? Sau numai cele 2 parti primesc acasa hotararea?
Daca o copie este depusa la dosar odata cu trimiterea celor 2 copii catre cele 2 partie, atunci era datoria avocatului sa se informeze care este solutia integrala (nu sa se multumeasca cu paragraful scris pe scurt in portalul judecatoriei)?
Am senzatia ca avocatul a fost delasator, altfel ar fi putut sesiza el acel paragraf din hotarare si m-ar fi anuntat sa depunem recurs, chiar daca eram plecata din localitate. Sau el trebuie sa astepte sa citeasca copia dupa hotare pe care o primesc eu?
Daca era datoria lui, atunci ce pot face (referitor la avocat)?
In aceasta situatie, pierzand perioada de recurs, ar trebui sa deschid un nou proces.
@Vali M - Multumesc pentru exemplul dat din experienta dvs. Inteleg ce spuneti dvs si va inteleg si punctul dvs de vedere, ca presedinte/administrator.
Desigur, nu doresc sa pun pe nimeni sa munceasca suplimentar, Vreau sa platesc intai integral suma stabilita prin hotarare judecatoreaca (restante + penalizari), si apoi restul lunilor care s-au scurs de cand a inceput procesul. Am fost plecata din tara in ultimii ani si doresc sa platesc la zi tot ce am de platit.
Daca ma duc exact cu sumele restante + penalizari din lunile ulterioare inceperii procesului, sa zicem, ian, febr, mart 2017, atunci se scad exact sumele respective si pot fi specificate pe chitanta lunile, restantele si penalizarile aferente, cred.
Hotarea judecatoreasca a fost pentru plata restantelor si a penalizarilor aferente (pe ultimii 3 ani), cele dinainte fiind prescrise.
In cazul in care asocia refuza sa recalculeze conform hotararii judecatoresti definitive si sa afiseze noile calcule, trebuie sa apelez la instanta?
Ce pot face in cazul in care refuza sa recalculeze? Ei au fost cei care au inceput procesul, deci au primit si ei hotararea judecatoresca... Au trecut deja 2 luni de la definitivarea hotaririi judecatoresti, insa asociatia nu a recalculat debitul total, iar listele sunt afisate luna de luna cu acelasi debit vechi, fara nici o modificare, doar cu aceleasi sume vechi la care se adauga taxele lunare noi si penalizari?
Ce pot face daca refuza sa treaca pe chitanta altceva decat "Plata restanta + penalizari" fara sa specifice concret ce luni au fost achitate?
In urma unei hotariri judecatoresti s-a admis in parte cererea asociatiei de proprietari (pe ultimii 3 ani, restul fiind prescris), proprietarul fiind obligat la plata partiala a sumei datorate la intretinere + penalizari.
Cum procedeaza asociatia in continuare?
1) Recalculeaza totalul restantelor si penalizarilor din urma, trecand pe lista de plata doar restantele + penalizarile din ultimii 3 ani, scazand celelalte sume mai vechi de 3 ani, astfel incat listele de plata curente sa cuprinda doar restantele + penalizarile din ultimii 3 ani, conform hotararii judecatoresti? Sau e altfel?
2). Cum se sting datoriile, in ce ordine? Din momentul in care asociatia a dat proprietarul in judecata pana cand s-a finalizat procesul au trecut cateva luni, care au adaugat noi restante si penalizari. Cum stiu ce anume s-a platit, care sunt sumele ramase si pe care restante se calculeaza penalizarile in continuare, pana voi achita intreaga datorie?
3). Este asociatia obligata sa imi treaca pe chitanta lunile pe care se sting restantele + penalizarile? Daca da, insa asociatia refuza, spunand ca e un program pe calculator si ei nu stiu exact care datorii se sting, caci programul scade din suma totala, ce pot sa fac? Ei spun ca este un program folosit de toate asociatiile, in tot orasul, si ca asa este la toata lumea.