avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Activitate Le_Petit_Tourette

Activitate Le_Petit_Tourette

Răspuns la discuția Fals in declaratii
Nimeni, nici o idee? :-/
E un fel de continuare a subiectului de aici: www.avocatnet.ro/content/for...

Acum imi dau seama ca n-a fost nici pe departe cel mai inteligent mod de a actiona din partea mea, dar e deja tirziu. In acest moment, insa, ma intereseaza sa stiu ce va urma, fiindca sunt destul de sigur ca va fi descoperit faptul ca am dat o declaratie notariala falsa. Spun asta pentru ca se intirzie cam mult cu raspunsul de la inspectorat (mi s-a spus ca vineri, dar nici acum n-a venit). Deci, e clar ca situatia e aiurea pt mine.
La ce sa ma astept dpdv juridic de-acum incolo?
Sunt si eu interesat sa stiu mai exact ce inseamna inchisoarea cu suspendare. In afara de dosar penal, ce altceva mai presupune (limitarea/interzicerea unor drepturi?).
Răspuns la discuția Recuperare Diplaoma BAC
Chestia cu birocratia am inteles-o si eu, dar nu asta e important acum.
Intelesesem de la cineva cum ca, daca am 2 diplome ar fi caz penal. Insa, daca eu declar originalul ca fiind nul si imi este eliberat un duplicat, practic nu va mai fi decit o singura diploma valabila (duplicatul), cea care este la facultate nemaiavind nici o valoare. Nu? :-/
Buna ziua. Va expun aici o situatie a minunatei birocratii romanesti.
In ianuarie m-am hotarit sa renunt la a mai urma cursurile unei anumite facultati de stat, unde eram la taxa, din motive personale. Am mers la secretariatul facultatii si mi s-a spus sa completez o cerere in acest sens si sa ma prezint peste 1 luna cu adeverinte de la casierie si de la biblioteci. In momentul respectiv eram cu toate taxele la zi, ceea ce reiesea si din adeverinta de la casierie.
Cind m-am dus la secretariat sa-mi iau diploma, surpriza... cererea mea disparuse si aveam de platit 200 lei taxa pentru ian si fab, desi eu nu ami fusesem la curusuri din dec. I-am spus secretarei, dar nu se putea face nimic, asa ca am mai facut o cerere ca sa renunt la facultate si sa nu ma mai taxeze in continuare si a ramas sa platesc peste 1-2 luni, cind puteam sa string bani pt asa ceva.
Dupa 2 luni ma duc si, stupoare... cerere inexistenta, suma de plata 550 lei. Eram efectiv perplex si nu stiam ce sa fac, asa ca n-am facut nimic si am plecat. Azi m-am dus iar sa vad la ce suma s-a ajuns: 1000 lei; in momentul ala m-am enervat rau de tot si am plecat la liceu. Acum incepe partea mai putin legala a situatiei.
La liceu am spus ca diploma a ars intr-un incendiu si ca am nevoie de un duplicat; secretara si derectoarea au fost foarte amabile si mi-au explicat ce am de facut, apoi mi-au eliberat adeverinte pentru Monitorul Oficial si pentru notar. Dupa asta am fost si am dat anunt la MO, iar acum astept publicarea lui pentru a continua procedurile.
E clar ca nu am procedat tocmai bine si ca am actionat impulsiv si ‘la cald’, dar am fost pur si simplu dezgustat de modul in care facultatea si-a batut joc de mine si nu am nici cea mai mica intentie sa le mai dau vreun ban.
In concluzie, cit de nasoala este situatia mea? Ce anume risc fiindca am procedat asa? #-o