avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate Tolia

Activitate Tolia

Buna ziua si bine v-am gasit. Va rog frumos, o indrumare, daca se poate. Care sunt pasii de urmat pentru ca o persoana sa poata deveni asistent personal al unui varstnic care nu se mai poate descurca singur. Mentionez ca persoana varstnica nu este deplasabila si nu are inca certificat de incadrare in grad de handicap, iar persoana care doreste sa devina asistent personal este fiica acesteia si nu are loc de munca. Multumesc tare mult. O zi frumoasa!
Problema este, ca am fost la noul medic, m-am inscris de ceva timp(2 luni) si acum am fost contactata ca ar fi bine sa aduc acea "negatie" cum ca as fi fost scoasa din listele fostului medic. Noul medic este venit de putin timp in Romania(a profesat in alta tara pana acum) si m-am gandit ca inca nu e familiarizat deplin si sa incerc sa ii ofer un raspuns '"oficial'". Multumesc!
Multumesc tare mult. Sunt nitel confuza intrucat D.Alin Boboc, consilier juridic a oferit un raspuns diferit de al dv. Din ce am citit pe internet inclin spre raspunsul dat de dv. dar am zis totusi sa intreb specialistii. Multumesc inca o data!
Buna ziua. Va rog frumos, daca ma puteti lamuri. In cazul unui transfer de la un medic de familie la altul, este nevoie de vreun act pe care sa-l obtina pacientul de la fostul medic? ( De exemplu "negatie"(adeverinta) eliberata de fostul medic prin care acesta confirma ca a luat la cunostinta mutarea pacientului si ca acesta a fost scos din evidenta). Multumesc!
Răspuns la discuția Daune accident rutier
Multumim tare mult pentru sfaturi. O sa tinem cont de ele. O zi linistita!
Răspuns la discuția Daune accident rutier
Multumesc tare mult pentru sfaturi. Sunt de un real folos. Inca o intrebare, daca se poate. Daca nu acceptam oferta si continuam demersul in instanta in ce masura poate fi afectata persoana(soferul) care a produs accidentul avand in vedere ca dosarul penal a fost clasat deja. Victima chiar nu doreste ca acesta sa fie afectat in vreun fel. Multumesc tare mult, inca o data!
Buna ziua. Un sfat din partea dv., daca se poate. Suntem parte civila intr-un proces cu o firma RCA, pentru obtinerea de despagubiri in urma unui accident rutier pe trecerea de pietoni. IML-ul a acordat 180 zile de ingrjiri medicale. Victima in varsta de 80 de ani la data accidentului, nu a facut plangere penala dar a ramas cu sechele irecuperabile dupa cele 3 fracturi si 2 operatii si nu se poate descurca 100 % singura. Asiguratorul a facut o oferta de despagubire pentru daune morale de 80.000 lei iar pentru daune materiale nu vor sa dea nimic. Invoca faptul ca nu au legatura directa cu accidentul(medicamentele, sedintele de kinetoterapie...si multe altele care au decurs in urma evenimentului). Din pacate pentru acestea nu avem documente justificative decat foarte putin. Nu s-a gandit nimeni la aceasta cand nici nu stiam daca victima va supravietui accidentului.
Intrebarea este daca ne puteti sfatui intrucat nu ne pricepem deloc:
Este o oferta rezonabila? Multumim tare mult!
Răspuns la discuția Despagubire accident rutier
Multumesc tare mult!
Buna ziua. Mama a fost victima unui accident pe trecerea de pietoni in decembrie 2017. Urmarea a fost, spitalizare, 2 operatii etc. Nu a vrut sa depuna plangere penala impotriva soferului care de altfel a mai ajutat-o cu bani o perioada. Soferul a fost absolvit de raspunderea penala. Ulterior, dupa 4 luni a fost contactata de un avocat care i-a spus ca poate obtine niste bani ca despagubire de la firma RCA unde era asigurat soferul. Mama a acceptat cu conditia expresa ca soferul sa nu pateasca nimic. Avocatul in cauza a garantat (verbal dar si pe e-mail) ca soferul nu va fi afectat in nici un fel. In prezent are loc procesul cu firma asiguratoare. Intrebarea este: in caz de se reuseste obtinerea unei despagubiri din partea firmei RCA exista totusi posibilitatea ca soferul sa fie afecat dupa? Adica firma RCA sa il dea in judecata pentru recuperarea banilor? Multumesc!