avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubire accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubire accident rutier

Buna ziua. Mama a fost victima unui accident pe trecerea de pietoni in decembrie 2017. Urmarea a fost, spitalizare, 2 operatii etc. Nu a vrut sa depuna plangere penala impotriva soferului care de altfel a mai ajutat-o cu bani o perioada. Soferul a fost absolvit de raspunderea penala. Ulterior, dupa 4 luni a fost contactata de un avocat care i-a spus ca poate obtine niste bani ca despagubire de la firma RCA unde era asigurat soferul. Mama a acceptat cu conditia expresa ca soferul sa nu pateasca nimic. Avocatul in cauza a garantat (verbal dar si pe e-mail) ca soferul nu va fi afectat in nici un fel. In prezent are loc procesul cu firma asiguratoare. Intrebarea este: in caz de se reuseste obtinerea unei despagubiri din partea firmei RCA exista totusi posibilitatea ca soferul sa fie afecat dupa? Adica firma RCA sa il dea in judecata pentru recuperarea banilor? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tolia , utilizator 11:05, 20 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
soferul nu va fi afectat.
daca va fi cazul, firma de asigurari va plati despagubirile, tocmai pentru ca riscul asigurat a avut loc.
acesta este si motivul pentru care platim asigurari.
Multumesc tare mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Fetita de 4 ani impreuna cu mama ei grav accidentate pe trecere de pietoni tataranadrian tataranadrian buna ziua,a-si dori un raspuns la intrebarea mea daca se poate.sunt tatal unei fetite de 4 ani care impreuna cu mama ei(sotia mea),in data de 04.07.2013 au ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala rca Gabriel1337 Gabriel1337 Buna ziua! Vineri seara am lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, accidentand-o pe aceasta si fiind nevoie de spitalizare. Culpa accidentului este ... (vezi toată discuția)