avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fetita de 4 ani impreuna cu mama ei grav accidentate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fetita de 4 ani impreuna cu mama ei grav accidentate pe trecere de pietoni

buna ziua,a-si dori un raspuns la intrebarea mea daca se poate.sunt tatal unei fetite de 4 ani care impreuna cu mama ei(sotia mea),in data de 04.07.2013 au fost grav accidentate pe o trecere de pietoni semnalizata si marcata corespunzator,inainte de a incepe traversarea sotia mea s-a asigurat si pe banda nr 1 ,s-a oprit un autoturism care le-a acordat prioritate de trecere,dupa ce au trecut de banda nr 1 ,pe banda nr 2 in acelasi sens de mers,a aparut un autoturism care fara sa frineze le-a lovit in plin,sotia a fost accidentata mai usor niste julituri mai severe dar fara rupturi,dar in schimb fetita noastra a fost aruncata pe capota dupa care a cazut sub masina si a fost tirita 23 metri pina cind soferul a intentionat sa se opreasca(au mai fost si alte persoane pe aceasi trecere dar nu au fost atinse).fetita noastra in urma accidentului a fost dusa de urgenta la spital unde tot in regim de urgenta s-a intervenit chirurgical,avind fractura femur sting(i s-a introdus o tija metalica in picior)leziune intractracraniana cu plaga deschisa,plaga deschisa a pleoapei,multiple alte plagi,medicina legala a acordat fetitei70-80 zile ingrijiri medicale ,iar sotiei 5 zile,mentionez ca domnul dr cine a operat fetita ne-a spus ca dupa circa 3-4 luni va fi o alta interventie chirurgicala necesara ptr a schimba tija din piciorusul fetitei,nu stim daca acea interventie care urmeaza daca in urma ei se vor da alte zile de ingrijiri medicale si se va atasa ulterior la dosar sau cum se procedeaza.am luat legatura cu un avocat si ne-a spus sa cerem despagubiri prin instanta la asigurari,dar posibil sa ne putem intelege cu ei si pe cale amiabila,am luat legatura si cu inspectorii de asigurari dar ptr moment suntem doar la inceput,inca nu au primit actele din partea politiei,va rog dati-mi un sfat cum sa procedez in continuare fiindca avocatul nostru este in concediu si nu il putem contacta,mentionez ca fetita este unicul nostru copil care s-a nascut dupa circa 10 ani de tratamente in tara dar mai ales in Ungaria unde s-a si nascut,dorim sa avem copilul inapoi fara nici o problema de sanatate,si fara urmari nici vizibile nici ascunse,dorim sa ducem fetita intr-un spital din ungaria ptr urmatoarele interventii chirurgicale,dar nu stim daca ne vom putea permite, intregul tratament,si cam ce suma am primi din partea firmei de asigurari,da-timi va rog niste sfaturi. daca este posibilitate ca sotia sa se impace cu soferul si cu cazul fetitei sa mergem mai departe cu asigurarea sau prin instanta.va multumesc ?o zi buna
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
tataranadrian, utilizator
In procesul penal constituiti-va parte civila. Si tineuti legatura cu soferul pentru a va plati o parte din daune, pana la judecarea cauzei.
Buna seara..ar trebui sa stiti ca daca incheiati o constatare amiabila cu soferul vinovat veti primi mai putine daune materiale si morale decat veti primi in urma procesului penal..cunosc un caz cand la 70 de zile de ingrijiri medicale,in urma procesului penal,s-au acordat daune de 150000RON..succes!
am uitat sa precizez faptul ca in urma accidentului,soacra mea bunica fetitei noastre a suferit de o cadere psihica este si dinsa internata in spital deja de o saptamina,nu recunoaste pe nimeni,mereu urla rostind numele fetitei ,va multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
tataranadrian, utilizator
Nimeni nu va poate spune cat va pot costa viitoarele interventii chirurgicale ale fetitei.
Fiind vorba de o vatamare produsa in urma unui accident de circulatie cheltuielile de spitalizare nu sunt suportate de sistemul national de santatate prin Casa de Asigurari de Sanatate ci de catre asiguratorul conducatorului auto in cazul in care acesta detinea o polita de asigurare RCA obligatorie valabila la momentul producerii accidentului sau direct de conducatorul auto daca acesta nu era asigurat.
Prin urmare cheltuielile de spitalizare in Ungaria nu vor fi decontate de CNAS, acestea putand fi achitate doar in cazul in care asiguratorul v-ar despugubi cu o suma suficienta care sa acopere aceste cheltuielile dar pe care nu le cunoasteti si nici nu le puteti prevede.
Daca veti incheia o "intelegere intre parti" prin care asiguratorul sa va despagubeasca cu o anumita suma, conducatorul auto va scapa de raspunderea penala, va primi numai o suspendare a permisului de conducere de 90 de zile pe care o poate reduce la 30 de zile in anumite conditii in loc sa i se anuleze permisul de conducere, suma primita va fi derizorie deoarece asiguratorul nu va avea niciun interes sa despagubeasca la un nivel care sa va permita viitoarele tratamente (interventii chirurgicale) ale fetitei.
Pot fi solicitate daune morale si ptr internarea bunicii in conditiile in care veti scoate un certificat medico-legal prin care sa de demonstreze ca suferinta acesteia a fost cauzata de accidentului fetei si nepoatei.
Prin proces veti obtine si plata cheltuielilor de spitalizare actuale, despagubiri morale care va vor oferi posibilitatea sa continuati eventuale tratamente sau interventii viitoare precum si pedepsirea conducatorului auto.
Accidentul este considerat un eveniment imprevizibil dar atunci cand se produce pe trecerea de pietoni nu se poate considera ca a fost accident.
cyan a scris:


Accidentul este considerat un eveniment imprevizibil dar atunci cand se produce pe trecerea de pietoni nu se poate considera ca a fost accident.


Oriunde s-ar fi intamplat incidentul tot accident se numeste..nu cred ca soferul a vrut sa accidenteze victimile dintr-un motiv sau altul(premeditare)....partea vatamata poate negocia cu cei de la asigurari ptr o suma de bani care crede ca le poate acoperi daunele produse si pot incheia o constatare amiabila nefiind nevoite sa treaca printr-un proces penal care poate fi de durata..

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor, rezolutie procuror, despagubire victime cyan cyan asiguratorul a fost de acord cu plata despagubirilor victimelor unui accident rutier, victimele solicitand numai plata spitalizarilor. - victimele au facut ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni alexandru25 alexandru25 Buna ziua, as dori sa va in treb cum se procedeaza cu daunele pt. un accident a un ui pieton pe trecere de pietoni. Cumnata mea a fost lovita, a avut neviue ... (vezi toată discuția)
Plata despagubirilor elena_71e elena_71e solutia (nu este definitiva) in cazul vatamarii din culpa in accident de circulatie-sub 60 zile ingijiri medicale:6 luni inchisoare cu susp.,15000 lei daune ... (vezi toată discuția)