asiguratorul a fost de acord cu plata despagubirilor victimelor unui accident rutier, victimele solicitand numai plata spitalizarilor.
- victimele au facut cerere de despagubire la asigurator in baza asigurarii RCA valabile la momentul accidentului.
- ptr a putea despagubi victimele, asiguratorul solicita ptr completarea dosarului rezolutia din partea procurorului.
- procurorul solicita impacarea partilor.
1. ce rezolutie (solutie) trebuie sa dea procurorul ptr ca asiguratorul sa despagubeasca victimele?
2. daca intervine impacarea partilor asiguratorul mai plateste despagubirile?
3. soferul trebuie sa plateasca spitalului cheltuielile de spitalizare ptr a surveni impacarea partilor. (in acest moment spitalul s-a indreptat impotriva soferului ptr a recupera cheltuielile de spitalizare). soferul nu are cu ce sa plateasca, suma este foarte mare iar spitalul nu accepta o esalonare (~8000 lei). se poate face o intelegere la notariat prin care victimele dupa ce primesc banii de la asigurator sa isi ia un angajament sa achite plata cheltuielilor de spitalizare in contul soferului? asiguratorul a spus ca nu poate achita despagubirile solicitate direct catre spital sau sofer intrucat spitalul a deschis actiune impotriva soferului.
4. cu o intelegere la notariat in forma de la pct. anterior, daca este posibila, plus impacarea partilor in fata procurorului, se poate ajunge ca asiguratorul sa plateasca cheltuielile de spitalizare, se poate finaliza dosarul fara condamnarea soferului si anularea permisului de conducere ci numai cu o suspendare de 90 zile si o amenda?
da ,intelegere notariala ,acord de mediere sau cel mai bine tranzactie semnata la asigurator depusa la dosar si in momentul achitarii partile isi retrag plingerea la procuror .
gresit !!! daca intervina impacarea partilor victima nu mai primeste nimik de la asigurator. impacarea partilor este o cauza care inlatura raspunderea penala. prin impacare vivtima renunta la orice pretentie sub toate laturile: materiala, civila sau penala neconditionat. sa nu faca greseala asta. poate sa se impace dar dupa ce va primi despagubirile solicitate, eventual de la conducatorul auto.
Potrivit art. 49 din Legea 136/1995 - Asiguratorul acorda despagubiri, in baza contractului de asigurare, pentru prejudiciile de care asiguratii raspund fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule.
Prin urmare, asiguratorul trebuie sa plateasca toate aceste cheltuieli. De asemenea, victimele accidentului auto pot sa ceara daune morale de la asigurator.
Solicitarea actului notarial de impacare a partilor este o manevra neloiala a asiguratorului prin care incearca sa se sustraga de la plata daunelor. Totusi, se poate face acest lucru daca actul este semnat de catre persoana vinovata si asigurator iar actul sa cuprinda sumele de bani pe care asiguratorul se obliga sa le achite victimelor.
Interpretare
cyan
[b]Solutia pe scurt:[/b] admite cererea principala formulata de reclamant si cererea de chemare in garantie formulată de pârât. Obliga pârâtul la plata ... (vezi toată discuția)