avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Interpretare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Interpretare

Solutia pe scurt: admite cererea principala formulata de reclamant si cererea de chemare in garantie formulată de pârât. Obliga pârâtul la plata sumei de X lei reprezentând contravaloare cheltuieli spitalizare, actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective către reclamantă. obligă chematul în garanţie să plătească pârâtului suma menţionată mai sus cu acelaşi titlu. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare.

ce trebuie sa inteleg din "solutia pe scurt"?
am facut intampinare in care am solicitat chemarea in garantie a asiguratorului deoarece exista asigurare valabila la momentul accidentului.
daca obliga "chematul in garantie" sa plateasca pârâtului, pârâtul mai trebuie sa faca recurs? ma gandesc ca este posibil si ca asiguratorul sa faca recurs!
daca asiguratorul nu face recurs in termenul de 15 zile de la comunicare o putem face definitiva prin legalizare?

reclamantul este spitalul care a solicitat achitarea cheltuielilor de spitalizare ptr o victima rezultata in urma unui accident de circulatie.
initial spitalul s-a indreptat impotriva victimei ptr recuperarea cheltuielile de spitalizare apoi s-a indreptat impotriva conducatorului auto devenit astfel pârât.
in cazul de fata pârâtul este fratele meu, prin rezolutia procurorului a primit Incetarea Urmaririi Penale ca urmare a intelegerii intre parti si a unei conventii de plata de catre asigurator a cheltuielilor de spitalizare. solutia in procesul deschis de spital s-a dat acum 2 zile aparand pe portal.just abia azi iar rezolutia procurorului a fost data acum 4 luni nefiind contestata de victima in termenul de 20 de zile.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:12, 7 Iunie 2013
Buna seara,
Solutia pe scurt ati gasit-o pe net in ECRIS?
daca da, asteptati sa va fie comunicata.
daca v-a fost comunicata va trebui sa va adresati asiguratorului sa va dea banii.
Daca refuza acum, va trebui sa asteptati sa primiti sentinta motivata, sa o legalizati si sa va adresati unui executor care sa va recupereze banii.
Solutia pe scurt este decizia instantei fara motivare.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor, rezolutie procuror, despagubire victime cyan cyan asiguratorul a fost de acord cu plata despagubirilor victimelor unui accident rutier, victimele solicitand numai plata spitalizarilor. - victimele au facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un ... Vasile014 Vasile014 Buna ziua! In urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un accident unde am lovit doi pietoni pe trecere care traversau regulamentar. Vina a fost a mea si ... (vezi toată discuția)
Care ar fi ceea mai favorabila solutionare in acest caz ? AlexDgg AlexDgg Pe scurt , in urma unui accident intre mine (la volanul unei masini) si un biciclist s-a finalizat dosarul fara plangere penala din partea victimei si astfel ... (vezi toată discuția)