In urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un accident unde am lovit doi pietoni pe trecere care traversau regulamentar. Vina a fost a mea si mi s-a facut dosar penal, mi-a fost luat carnetul, iar procesul a durat 2 ani de zile.
Victimele si-au retras plangerea intre timp, nu au avut pretentii din partea mea, iar dosarul a fost clasat.
Ideea este ca spitalul in care una din victime a petrecut 14 zile necesitand ingrijiri, mi-a trimis o notificare saptamana trecuta ca ar trebui sa achit zilele de spitalizare pentru victima care am accidentat-o pe trecere pentru faptul ca am fost vinovat pentru accident.
Au trecut 4 ani de zile de la accident si 2 ani de cand dosarul a fost clasat, victimele neavand pretentii de la mine.
Masina mea de atunci avea asigurare RCA si am apelat la un avocat sa-mi rezolve cazul. El mi-a spus ca a facut toate demersurile la firma de asigurari si eu nu trebuia sa fac nici o plata.
Intrebarea este ce pot face in situatia aceasta? Ar trebui sa fac plata catre spital sau care ar fi demersurile?
Într-adevăr, asigurătorul dumneavoastră RCA putea să acopere cheltuielile de spitalizare, dacă pretențiile spitalului nu ar fii prescrise.
Termenul de prescriere este de 3 ani.
Invocați prescrierea.
Notificarea de plata pe care am primit-o din partea spitalului are ca termen de plata de 5 zile de la data primiri, altfel spitalul ma trimite in judecata.
Cum se poate invoca prescrierea si unde trebuie sa ma adresez?
Multumesc!
Puteți răspunde spitalului, invocând prescripția de trei ani.
Apropo, spitalul nu sa constituit parte civilă în procesul mai sus menționat de dumneavoastră?
Da.
Spitalul s-a constituit parte civila in proces. Solutia a fost incetarea urmaririi penale si clasarea dosarului.
Spitalul putea cere instantei drepturile in momentul acela?
Multumesc!