avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! In urma cu 4 ani de zile am fost implicat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! In urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un ...

Buna ziua!

In urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un accident unde am lovit doi pietoni pe trecere care traversau regulamentar. Vina a fost a mea si mi s-a facut dosar penal, mi-a fost luat carnetul, iar procesul a durat 2 ani de zile.
Victimele si-au retras plangerea intre timp, nu au avut pretentii din partea mea, iar dosarul a fost clasat.
Ideea este ca spitalul in care una din victime a petrecut 14 zile necesitand ingrijiri, mi-a trimis o notificare saptamana trecuta ca ar trebui sa achit zilele de spitalizare pentru victima care am accidentat-o pe trecere pentru faptul ca am fost vinovat pentru accident.
Au trecut 4 ani de zile de la accident si 2 ani de cand dosarul a fost clasat, victimele neavand pretentii de la mine.
Masina mea de atunci avea asigurare RCA si am apelat la un avocat sa-mi rezolve cazul. El mi-a spus ca a facut toate demersurile la firma de asigurari si eu nu trebuia sa fac nici o plata.
Intrebarea este ce pot face in situatia aceasta? Ar trebui sa fac plata catre spital sau care ar fi demersurile?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vasile014 , utilizator 13:54, 18 Octombrie 2024
Pentru dosarul civil in care am avut calitatea de parat, hotararea a fost data de judecatorie avand solutia: ""Respinge actiunea civilă având ca obiect „acţiune în răspundere delictuală-pretenţii” formulată de reclamantul (SPITALUL), în contradictoriu cu pârâtul (SUBSEMNATUL), ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în garantie formulată de către pârâtul (SUBSEMNATUL) în contradictoriu cu chematul în garantie (FIRMA DE ASIGURARE), ca rămasă fără obiect. Respinge exceptia prescriptiei invocată de către chematul în garantie (FIRMA DE ASIGURARE), ca rămasă fără obiect. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria .....""

Ideea este ca spitalul a inaintat o cerere de apel, iar dosarul a fost trimis catre tribunal la sectia civila. Avand in vedere hotararea data de judecatorie, ce s-ar putea intampla in stadiul de apel initiat de spital? Sunt sanse ca hotararea sa se modifice?
Accidentul pe care l-am avut a fost acum 5 ani in urma(mai 2019), iar dosarul penal a fost clasat acum 3 ani in urma (aprilie 2021).
Dosarul civil a fost deschis anul trecut in noiembrie. Dupa o perioada atat de lunga(zic eu), mai sunt sanse ca instanta sa schimbe hotararea si sa ma oblige la plata cheltuielilor de spitalizare catre spital, de care au beneficiat victimele pe care le-am accidentat?

Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2024
Vasile014, utilizator
Acțiunea civilă a fost promovată în termenul legal de 3 ani de la clasare.. Puteți fi obligat la plata..
Ce sanse sunt ca sa fie respins apelul? Exista vreo situatie in care nu se poate admite apelul in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriere 3 ani cheltuieli de spitalizare cyan cyan una din victimele din masina condusa de fratele meu a fost data in judecata de catre spital ptr recuperarea cheltuielilor de spitalizare in termen de 3 ani de ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizare victima in urma unui accident rutier GheAndreea GheAndreea Buna seara. In urma unui accident rutier, victima a fost despagubita de catre firma de asigurare a masini, dar acum dupa 3 ani am primit o citatie precum ca ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a fost internat după un accident rutier, el fiind pasager. de ce i se cer cheltuielile de spitalizare? flori92 flori92 Bună seara ! Soțul meu , in urma cu 1 an si 8 luni a , avut accident un rutier. A fost dus la spital si operat la femur (tija medulara) , mana rupa fiind ... (vezi toată discuția)