avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plata despagubirilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plata despagubirilor

solutia (nu este definitiva) in cazul vatamarii din culpa in accident de circulatie-sub 60 zile ingijiri medicale:6 luni inchisoare cu susp.,15000 lei daune morale,1800lei spitalizare,cheltuieli judiciare,fara daune materiale(nejustificate de victima)de platit de catre inculpat.Asiguratorul a fost citat ca parte civila ,dar nu s-a prezentat la proces.Nu e normal ca siguratorul sa plateasca daunele morale si cheltuielile de spitalizare? nu se aminteste nimic de plata in solidar a despagubirilor.multumesc
Cel mai recent răspuns: elena_71e , utilizator 16:46, 22 Aprilie 2009
Despagubirile morale se pot solicita societatilor de asigurari in cazul tuturor asigurarilor de raspundere civila, inclusiv cele auto (RCA), dar si in cazul celor de malpraxis, care au o astfel de clauza.
Se cer daune morale de catre persoana vatamata sau, dupa caz, de catre familia acestuia, in cazuri de vatamare corporala grava, mai ales daca se soldeaza cu invaliditate, precum si in caz de deces"Daca din documentele pe care le detineti cu privire la accident rezulta ca vinovatia ii apartine soferului unui vehicul care avea obligatia de a se asigura RCA, atunci asiguratorul RCA al vehiculului vinovat de producerea accidentului are obligatia de a despagubi partea prejudiciata pentru prejudiciile suferite in urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretentiilor formulate in cererea de despagubire, dovedite prin orice mijloc de proba..
daunele morale pot fi cerute in conformitate cu legislatia si jurisprudenta din Romania si daca din actele incheiate de catre organele abilitate (politie, parchet etc) rezulta vinovatia conducatorului auto in producerea accidentului.

in acest caz chiar daca nu se specifica in hotararea judecatoreasca va plati asiguratorul sau cum pot sa-l determin sa o faca,nu mai am rabdare pentru alt proces si nu cred ca ajuta la nimic;in caz ca trebuie sa platesc eu la ce mai foloseste RCA-ul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident mortal alin marius popescu alin marius popescu TATAL SI MAMA MEA AU FOST IMPLICATI INTR UN ACCCIDENT AUTO PE DATA DE 17 01 2009.TATAL A DECEDAT LA O SAPTAMANA AFLANDU SE IN COMA LA BUCURESTI.MAMA A ... (vezi toată discuția)
Salut vlaseiulian86 vlaseiulian86 Am avut un accident rutier in urma caruia am fost spitalizat 10 zile. Am fost la asigurari in calitate de pagubit si si mi s-a zis ca se asteapta neinceperea ... (vezi toată discuția)