avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune accident rutier

Buna ziua. Un sfat din partea dv., daca se poate. Suntem parte civila intr-un proces cu o firma RCA, pentru obtinerea de despagubiri in urma unui accident rutier pe trecerea de pietoni. IML-ul a acordat 180 zile de ingrjiri medicale. Victima in varsta de 80 de ani la data accidentului, nu a facut plangere penala dar a ramas cu sechele irecuperabile dupa cele 3 fracturi si 2 operatii si nu se poate descurca 100 % singura. Asiguratorul a facut o oferta de despagubire pentru daune morale de 80.000 lei iar pentru daune materiale nu vor sa dea nimic. Invoca faptul ca nu au legatura directa cu accidentul(medicamentele, sedintele de kinetoterapie...si multe altele care au decurs in urma evenimentului). Din pacate pentru acestea nu avem documente justificative decat foarte putin. Nu s-a gandit nimeni la aceasta cand nici nu stiam daca victima va supravietui accidentului.
Intrebarea este daca ne puteti sfatui intrucat nu ne pricepem deloc:
Este o oferta rezonabila? Multumim tare mult!
Bună ziua.
Oferta nu este una rezonabilă, fiindcă societatea de asigurare nu ia în calcul decât numărul de zile de îngrijiri medicale, omițând orice alte criterii, pe care instanțele de judecată le iau în calcul, precum modificarea vieții persoanei accidentate (vizitele succesive la controalele de specialitate, intervenții chirurgicale ulterioare, reducerea sau limitarea unor activități - fie gospodărești, fie de agreement - pe care, înainte de accident, victima le făcea și îi aduceau plăcere, restrângerea posibilităţilor de viaţă familială şi socială, etc.), durerile și intensitatea acestora, ș.a.m.d.
Fiindcă nu s-a formulat plângere penală, soluția în dosarul penal va fi una de clasare, sens în care, dacă nu acceptați oferta, va trebui să vă adresați instanței civile, cu o acțiune în daune delictuale, lucru pe care vă sfătuiesc să îl faceți.
Este de preferat să aveți un avocat, ce v-ar putea întocmi o acțiune completă și în care ar putea să menționeze toate prejudiciile pe care instanța ar trebui să le aibă în vedere, la momentul cuantificării daunelor ce urmează a i se acorda victimei.
Întâmplarea face să lucrez în cadrul unei firme de avocatură ce activează în acest domeniu, având o experiență profesională în acest domeniu de aproape 4 ani.
Fără a vă influența în vreun mod, vă sfătuiesc să nu acceptați oferta și să vă angajați un avocat, pentru a avea o finalitate cât mai pozitivă.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius
Așa cum a menționat și domnul avocat, oferta este una de mizerie! Chiar și dacă se lua în calcul doar zilele de îngrijiri medicale dat de IML sumele obținute în instanță sunt între 500-1000 lei / zi! Nemailuând în calcul și alte aspecte importante! Spuneți că a rămas cu sechele, acele sechele sunt confirmate în CML? Dacă nu, aveți nevoie de documente medicale de la medicul specialist și se poate cere o nouă expertiză medico-legală în cadrul dosarului civil. Mai sunt multe aspecte ce se poate lua în considerare în cadrul procesului civil, de exemplu cheltuielile le puteți dovedii cu martori, sunt judecători care acceptă, deși legea spune că trebuie dovedite cu acte.
Însănătoșire grabnică,
Asociația Victimelor Fără Vină
Multumesc tare mult pentru sfaturi. Sunt de un real folos. Inca o intrebare, daca se poate. Daca nu acceptam oferta si continuam demersul in instanta in ce masura poate fi afectata persoana(soferul) care a produs accidentul avand in vedere ca dosarul penal a fost clasat deja. Victima chiar nu doreste ca acesta sa fie afectat in vreun fel. Multumesc tare mult, inca o data!
Multumim tare mult pentru sfaturi. O sa tinem cont de ele. O zi linistita!
Bună seara. Dacă persoana responsabilă de producerea accidentului nu a săvârșit o altă infracțiune, în timp ce conducea autoturismul (conducere sub influența băuturilor alcoolice, furtul autoturismului, etc.), din punct de vedere financiar, urmează a răspunde doar societatea de asigurare.
Dacă ar fi comis și altă infracțiune, tot societatea de asigurare ar fi răspuns, însă aceasta ar fi avut drept de regres împotriva conducătorului auto.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubire daune Sebby992 Sebby992 Bună seara, sunt vinovat într-un accident rutier (eu eram la volan) în care persoana din dreapta ce era cu mine în mașină (pasagaerul) este victima, si-a ... (vezi toată discuția)
Accident cu o victima, șoferul mort, plata spitalizare Gabriela.DE Gabriela.DE Cine plătește spitalizarea victimei (pensionara) daca făptașul accidentului a decedat si sotia acestuia are 520 RON pensie? Victima cere banii de la ... (vezi toată discuția)
În urma unui accident rutier s-a stabilit culpă comună. se pot obține daune morale în acest caz, și dacă da, cum se pot proba? Nata88 Nata88 Buna ziua, Accident rutier, s-a stabilit culpa comuna. Una dintre victime a suferit vatamare corporala: - spitalizare 2 saptamani - interventie la abdomen ... (vezi toată discuția)