avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate balanta_16

Activitate balanta_16

As dori sa-mi reomandati ce acte normative reglementeaza contabilitatea activitatii muzeale. De asemenea, in ce conturi se inregistreaza obiectele de patrimoniu care intra in gestiunea unui muzeu. Mentionez ca e vorba de un muzeu care este la inceput, iar exponatele fac parte din "zestrea" unei institutii de cult care nu le-a avut inregistrate nicicum
Va rog sa-mi spuneti, in baza carui act normativ trezoreria, la care un agent economic are deschis cont, nu opereaza in aceeasi zi cu incasarea de la o institutie bugetara un OP ( nici de transfer in contul societatii de la alta banca , nici de plata in conturile unice) . Plata este primita spre decontare doar a doua zi, dupa emiterea extrasului de cont . Se pierde o zi inutil, in cazul transferului, iar daca a trecut data de 25 ale lunii platesti o zi de penalitati inutil.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : o persoana care momentan nu este angajata cu CIM si nici nu este declarata persoana fizica autorizata, realizeaza venituri din traducerea unei carti .Editura beneficiara incheie un contract civil . Care sunt obligatiile editurii - ce retine la sursa editura, ce contributii declara si vireaza ca beneficiar- si ce trebuie sa declare si sa achite persoana in cauza .
Va multumesc