avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate gabiplg

Activitate gabiplg

Răspuns la discuția Onorarii avocat
Dacă speța reprezintă o contestație a p.v. contravenție de circulație iar avocatul îl reprezintă pe terța persoană, practic pe cel care este păgubit (cel cu mașina boțită în parcare), cât ar trebui să fie onorariul avocatului pe cele trei etape: fond, apel și recuperare cheltuieli de judecată pe cale separată?
Am consultat dosarul și am constatat că aceste cheltuieli de judecată (a fost depusă la dosar și chitanța) au fost solicitate în primă instanță (fond) dar în apel nu au mai fost cerute. La apel trebuia depusă cererea obligatoriu sau instanța trebuia să se pronunțe și la acest aspect din dosar? În cazul că instanta a omis sa se pronunțe, depunerea cererii de completare (conf. art. 444, NCPC) se face doar ca o simplă cerere și atât sau se continua într-un proces separat? În cazul în care există o hotărâre definitivă, este prevăzut și un termen pentru depunerea cererii de completare? Dacă îmi puteți indica/transmite un model de cere de completare ar fi minunat.
În etapa de apel se mai poate introduce noi probe?
Mulțumesc anticipat!
Cu stimă,
Gabi
A fost contestat procesul verbal de către intimatul petent (adică de cel care a comis incidentul) iar eu sunt apelantul intervenient pentru că sunt persoana terță, ca păgubit (celui căruia i-a fost lovită mașina), I.P.J.-ul fiind apelantul intimat.
Avocatul susține că în prima fază au fost cerute doar că în apel nu au mai fost menționate. Eu cred că nu au fost cerute nici în etapa procesuală de fond. Cred că în ambele decizii (fond și apel) trebuia menționat că nu se acordă (deoarece procesul verbal fusese anulat) sau că se acordă aceste cheltuieli în urma schimbării primului verdict al curții. Poate fi o omisiune a curții sau a avocatului?
Mulțumesc!
Gabi
În urma contestării procesului verbal IPJ intimatul a câștigat dar după apel el a pierdut. Eu ca apelant intervenient și păgubit pot cere recuperarea cheltuielilor de judecată ce cuprind plata avocatului. În prima etapă aceste cheltuieli au fost cerute dar în apel ele nu au mai fost specificate deși este aceeași cauză. Nu sunt convins dacă nu cumva ele trebuiau menționate în decizia definitivă în urma apelului și astfel obligat intimatul la plata lor. Trebuia în mod obligatoriu ca avocatul meu să le menționeze și în apel? Avocatul trebuie plătit pentru fiecare etapă a unei cauze (de fond, apel și în cel de recuperare a cheltuielilor pe cale separată).
Mulțumesc!
Gabi