avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorarii avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorarii avocat

Bună!
Cum se stabileşte onorariul avocat de către avocatul care trebuie să te reprezinte într-un proces, există un tarif prestabilit în raport de natura procesului sau este o sumă pe care avocatul o stabilește unilateral în funcție de client?
Există tarife diferențiate în raport de natura procesului (litigii legislative, de circulație, fonduri funciare, etc) sau cum se stabilește onorariile?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:50, 25 Aprilie 2018
Buna ziua,
Onorariile avocatilor sunt stabilite de ei tinand cont de tipul de dosar, timpul de munca, complexitatea dosarului, etc!
Deci nu există un tarif minim şi/sau un tarif maxim, în raport de natura procesului?
Buna ziua,
Exista niste onorarii minime inficate de barou dar ...
Onorariul se stabileste in functie de complexitatea cauzei, a volumului de munca estimat,notorietatea avocatului,situatia financiara a clientului etc.Nu exista onororarii minime sau maxime impuse.Aveti libertatea de a cauta,compara si alte oferte.Succes.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La cauze mai complexe, si unde, daca avocatul e bun, si aveti si putin noroc, castigati material mult, se poate negocia intial atat un tarif minimal, cat si, mai ales, onorariul de SUCCES!
Acesta evident ca e mai mare, si poate fi procent din ceea ce ati castigat, sau o suma fixa, stabilita aprioric prin negociere.
Succes!

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat in procesul penal rupa rupa care este onorariul maxim , solicitat de catre un avocat , care reprezinta un inculpat in instanta de fond ? va rog ( nu stiu daca m-am facut înteles ) (vezi toată discuția)
Buna seara va rog imi poate spune cineva? miliuta miliuta Care este onorariul pentru un proces de partaj? Care sunt aspectele de care se tine cont ,si cum se stabileste?multumesc (vezi toată discuția)
Partaj albugheorghita albugheorghita cat ma va costa angajarea unui avocat in procesul de partaj?executorul judiciar cat costa? (vezi toată discuția)