avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorarii avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorarii avocat

Bună!
Cum se stabileşte onorariul avocat de către avocatul care trebuie să te reprezinte într-un proces, există un tarif prestabilit în raport de natura procesului sau este o sumă pe care avocatul o stabilește unilateral în funcție de client?
Există tarife diferențiate în raport de natura procesului (litigii legislative, de circulație, fonduri funciare, etc) sau cum se stabilește onorariile?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:50, 25 Aprilie 2018
Dacă speța reprezintă o contestație a p.v. contravenție de circulație iar avocatul îl reprezintă pe terța persoană, practic pe cel care este păgubit (cel cu mașina boțită în parcare), cât ar trebui să fie onorariul avocatului pe cele trei etape: fond, apel și recuperare cheltuieli de judecată pe cale separată?
În primul rând conteaza munca prestata ca volum , calitatea prestatiei si simplitatea sau complexitatea cazului.Mai conteaza si daca abilitățile avocatului si daca sunt sau nu utile în procesul respectiv.
De pildă, un divorț prin acordul soților este mai simplu decat un proces pe rapire internațională de minori.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat in procesul penal rupa rupa care este onorariul maxim , solicitat de catre un avocat , care reprezinta un inculpat in instanta de fond ? va rog ( nu stiu daca m-am facut înteles ) (vezi toată discuția)
Buna seara va rog imi poate spune cineva? miliuta miliuta Care este onorariul pentru un proces de partaj? Care sunt aspectele de care se tine cont ,si cum se stabileste?multumesc (vezi toată discuția)
Partaj albugheorghita albugheorghita cat ma va costa angajarea unui avocat in procesul de partaj?executorul judiciar cat costa? (vezi toată discuția)