Din 1 mai 2017 beneficiez de indemnizatie crestere copil. Anul acesta pe data de 1 septembrie 2018 am inceput activitatea timp de o luna. Pe data de 1 octombrie am intrat in concediu medical. Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii noiembrie 2018. Cei de la directia de plati miau pus indemnizatia crestere copil pe luna septembrie si octombrie desi am anuntat ca am inceput activitatea depunand in prima saptamana din septembrie 2018 un dosar pentru stimulent de insertie. Acum v-a trebui sa returnez indemnizatia pe cele 2 luni? Ce e de facut? Mentionez ca primul copil implineste doi ani pe 2 ianuarie 2019.
si eu am o situatie asemanatoare doar ca eu am avut contract de munca pe perioada determinata care a incetat odata cu intrarea in ccc. bebe face 2 anisori in ianuarie 2019 si in noiembrie 2018 ar trebui sa il nasc pe cel de-al doilea bebe. ce e de facut pentru a putea beneficia de aceasta indemnizatie in continuare tinand cont ca contractul meu de munca a incetat in mai 2017?
La data de 1ianuarie 2017 am nascut primul copil avand la acea data un contract de munca pe perioada determinata(suplinitor calificat in invatamant). Incepand cu data de 1 septembrie 2017 nu mai am nici un angajator. Curand am aflat ca sunt insarcinata cu cel de al doilea copil si ar urma sa nasc undeva la finele lunii septembrie. Intrebarea mea este pot trece direct in cc2 si dac da ce trebuie facut sau trebuie sa mai lucrez si dak da ce perioada?