avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate Herodot84

Activitate Herodot84

Se da urmatoare speta. Dorim sa vindem produse in Italia de pe SRL romanesc. Ne intereseaza daca exista limita de vanzari pe an si daca este necesar sa-mi fac firma dupa aceasta limita, ma refer aici la reglemari italiene. Persoana care am gasit-o acolo e dispusa sa ma ajute part time. Pentru el fiind deja angajat pe alta firma din Italia ar trebui sa-i fac un contract de colaborare ca sa fie in regula in Italia? Contractul se poate face si in Romania. Multumesc in avans pentru raspunsuri.
Deci pot factura fără TVA precizez "scutit de TVA cu drept de deducere conf. art 294 alin(1) din CF" si pot organiza transportul cu o firma pana in Albania. Probabil firma de transport o sa-mi mai ceara niste acte. As vrea ca firma din Albania sa-si plateasca singuri taxele de import (daca exista) in Albania. Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Buna ziua!

Ma intereseaza foarte mult cum se factureaza la export in Albania. Din ce am inteles daca organizez eu transportul catre clientul din Albania acesta nu trebuie sa plateasca TVA-ul pentru ca e o actiune de export. Cum pot fi acoperit ca statul roman sau cel albanez sa-mi ceara vreun TVA sau alte taxe? Trebuie sa mai achit alte taxe?

Cum trebuie sa arate factura in engleza sau romana? Mai trebuie date suplimentare trecute pe ea?

Intreb pentru ca nu am experienta si nu vreau ca firma noastra sa plateasca ulterior.