avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate eduard4all

Activitate eduard4all

Si referitor la recuperarea salariului cu hotararea judecatoreasca ?

NU MAI CONTEAZA... a trecut de atunci un an si... 3 luni, iar banii nu i-am vazut nici acum. Societatea a intrat in insolventa si cu dreptatea in mana si o hotarare judecatoreasca definitiva in cealalta nu imi pot recupera banii!!! Super, nu?

Bunurile societatii au fost transferate intr-un ONG inainte de a se declara in insolventa si ca bunuri ale firmei au ramas cateva calculatoare rablagite care nu cred ca valoreaza nici cat un salariu de-al meu de pe vremea aceea.

Cum se poate oameni buni ca si dupa o plangere penala depusa acum 6 luni sa nu primesc nici acum banii, nici sa-i vad pe cei in cauza dand vreo explicatie?
Art. 277. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
In caz de neplata ve-ti apela la un executor judecatoresc si vor suporta si cheltuielile de executare.

Ok, situatia s-a complicat din nou, firma a intrat in perioada in care recursul era pe rol in insolventa. I s-a atribuit de catre Tribunal o firma lichidatoare si acum nu inteleg de ce patronul solicita sa semnez pentru inscrierea la masa credala, din moment de hotararea initiala a tribunalului unde am castigat a ramas definitiva.
Oare hotararile tribunalului nu ma plaseaza atat pe mine cat si pe colega mea aflata in aceeasi situatie in capul listei cu creditori, avand si prioritate fata de celelalte datorii ale firmei ?
Dupa ramanerea definitiva a hotararii, am solicitat in scris administratorului societatii ca in termen de 15 zile de la instiintare sa ne plateasca salariul restant cat si plata zilelor retribuite pentru numarul de luni muncite in cadrul firmei. Dupa expirarea termenului am depus la Parchet o plangere penala in acest sens , insa intre timp intrasera in insolventa. Ramane valabila plangerea penala?
O intrebarea as avea legat tot de art 242 alin. 2 c. proc. civ . Am trimis o contestatie a unui proces verbal in instanta pe care spre marea mea uimire mi s-a comunicat faptul ca este lovit de prevederile art.133 (1) şi 133 (2) partea a doua Cod procedură civila - posibil sa fi uitat sa il semnez.
Intrebarea mea este daca trimit inscrisuri de completare la dosarul cazei in care sa sustin inca o data faptul ca mentin cele declarate in contestatie, evident semnata de data aceasta, este in regula?
Solicit acest raspuns pentru ca nu stiu daca sa ma mai duc la proces doar pentru o semnatura. Va multumesc.
In 29.01 a.c. au depus recurs pe Curtea de Apel Ploiesti. In nici un caz nu au cum sa vina cu date noi sau dovezi, daramite cu martori. Iar daca vor avea martori, pot fi foarte usor demontati pentru ca vor fi probabil falsi. Ma mir de ce atata indarjire pentru un pumn de bani si o hartie sa imi faca rau. Credeti ca sunt sanse sa schimbe ceva? Ma gandesca la faptul ca odata ce instanta din unde s-a judecat a decis ca nu sunt suficiente probe pentru a demonstra ceea ce ei ma acuza, iar banii pe ultima luna de activitate oricum sunt obligati prin lege sa ii restituie.
Asadar, ce sanse am sa pierd? Eu spun ca nu mai mult de 5%.
Am urmat sfatul dumneavoastra, al tuturor celor care m-au sfatuit fara sa ceara ceva in schimb si am contestat decizia de concediere si de imputare a salariului pe ultima luna .... AM CASTIGAT !!!

O intrebare mai am acum : daca firma nu vrea sa plateasca in continuare salariul pe ultima luna si refuza sa ma bage in seama cand solicit acest lucru, ce sanse am sa imi mai recuperez banii? Executor judecatoresc?
Am mai primit inca o decizie la 7 zile dupa ce am primit dispozitia desfacerii contractului de munca si l-am postat mai jos. De acest document ce imi puteti spune?

[ link extern ]

Presupun ca si acesta ca si celalalt document de desfacere a contractului de munca este nul. Se mai poate abuza si din alt punct de vedere? Banii i-au oprit abuziv zic eu, contractul de munca l-au incheiat cum au vrut ei desi nu au avut nici un drept sa faca acest lucru. Sunt hotarat sa ii dau in judecata! Credeti intr-o rezolutie favorabila pentru mine mai ales ca se poate demonstra acum reaua intentie a angajatorului?
Se poate scoate de pe prima pagina a acestui topic numele firmei in cauza?

Va multumesc.
Am facut ieri o cerere prin care sa mi se elibereze toate referatele si deciziile de sanctionare precum si decizia firmei de constituire a comisiei de disciplina. Am sa postez aici toate aceste acte in speranta ca ma veti putea ajuta atat pe mine cat si pe colega mea cu un sfat.
Bun, sa presupunem ca am dori sa incepem procedura de contestare a deciziei de incetare a contractului de munca. Care ar fi argumentele ? Nelegalitatea referatelor si a deciziilor de sanctionare? De ce anume ma pot lega pentru a ne demonstra nevinovatia?
Cererea o inaintam la angajator?