avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum fac un inscris pt.judecare in lipsa?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum fac un inscris pt.judecare in lipsa?

buna seara
va rog sa-mi spuneti cum fac un inscris pe care sa-l trimit la tribunal pt. ca o cauza sa se judece in lispa mea? cu cat timp inainte de termen trebuie trimis? eventual pot gasi undeva un exemplu? precizez ca reprezint o societate comerciala in calitate de parata. va multumesc
Cel mai recent răspuns: parintily , utilizator 12:26, 14 Ianuarie 2011
In baza Art. 242 c.proc.civ. solicitati judecarea in lipsa. solicitarea o puteti face o data cu redactarea intampinarii si o depuneti inainte cu 5 zile de termenul de judecata.
pai asta este al doilea termen,intampinarea am facut-o la primul termen si acum vreau sa trimit acel inscris. termenul este marti, e prea tarziu?
Pentru depunere documente mergeti la judecatorul de serviciu si le depuneti cu 5 zile inainte de termen, sau le trimiteti prin posta cu scrisoare recomandata, data postei fiind 5 zile inainte de termen , lucru pe care nu vi -l recomand daca aveti termen marti.
nu, faci o adresa, in care specifici nr dosarului, instanta, temenul si soliciti judecarea in lipsa conf art. 242 alin. 2 Cod Procedura Civila.
deci daca termenul este marti pot depune luni cererea de judecare in lipsa? aceasta cerere este permanenta sau ma pot prezenta la alte termene? dar daca vreau sa trimit niste precizari la dosar, o mai pot face luni? va multumesc

Alte discuții în legătură

Pot trimite un inscris in instanta? ilieiri ilieiri am contestat un proces-verbal, la cel de-al treilea termen sa primit intampinare si material probator. Am cerut termen pentru a studia inscrisurile depuse. La ... (vezi toată discuția)
Primul termen de judecata, citatie cu mentiunea "de a depune copie de pe inscrisuri..." Mihaela Gradinaru Mihaela Gradinaru Buna seara, Uite si dilema mea! Am inaintat la judecatorie o \"Plangere impotriva unui proces-verbal de contraventie\". Plangerea am depus-o in doua ... (vezi toată discuția)
Inscris judecare in lipsa lcarlisian lcarlisian Buna ziua, Am inaintat catre Judecatorie o plangere impotriva unui Proces verbal de contraventie. (Amenda, Codul rutier, am dreptate, nu mai am nimic de ... (vezi toată discuția)