avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inscris judecare in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

inscris judecare in lipsa

Buna ziua,

Am inaintat catre Judecatorie o plangere impotriva unui Proces verbal de contraventie. (Amenda, Codul rutier, am dreptate, nu mai am nimic de adaugat in instanta fata de de cele scrise in plangere, am atasat acte, alta localitate).
Am cerut (rugat) pe la sfarsitul plangerii, "Judecarea in lipsa".

Am primit citatie cu numar de dosar, iar la sfarsit scrie asa: "In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa".

Trebuie sa trimit acel inscris? Tot recomandata?

Multumesc anticipat pentru eventualele lamuriri.



Cererea de judecare in lipsa o veti formula in baza dispozitiilor art. 242 alin. (2) Cod de Procedura Civila, urmand ca dumneavoastra sa alegeti modalitatea de transmitere a acesteia. Fie o veti depune personal, la registratura, fie o puteti transmite prin posta (recomandata cu confirmare de primire) ori prin fax, la nr. pe care il puteti gasi pe portalul instantelor de judecata. Cu stima.
Multumesc mult.
Deci o trimit chiar daca am scris (Rog judecarea cauzei in lipsa) in Plangere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca ati solicitat in cadrul plangerii, nu ar mai fi necesara, insa daca va puteti lipsi de 5 lei pentru plicul trimis prin posta sau aveti un fax disponibil, puteti sa o trimiteti, pentru siguranta. Daca nu s-a solicitat de catre nicio parte din dosar judecarea cauzei in lipsa, dosarul se poate suspenda, pentru lipsa partilor. Urmeaza sa decideti in consecinta. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare cerere chemare in judecata manuelle manuelle Am deschis o actiune in instanta, s-a stabilit termen de sfarsitul lunii si ma aflu in imposibilitate de a ma prezenta. Am omis sa mentionez in cererea de ... (vezi toată discuția)
Judecarea cauzei in lipsa partilor, intampinare trimisa prin fax dumibog dumibog 1) in cazul in care atit reclamantul dar si paratul solicita si judecarea in lipsa conform art. 242 alin 2, dar nici una din parti nu se prezinta la termen ... (vezi toată discuția)
Citatie obe obe Am primit o citatie in urma unei contestatii facute de mine. In josul paginii scrie asa: \'\' In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un ... (vezi toată discuția)