avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie

Am primit o citatie in urma unei contestatii facute de mine.
In josul paginii scrie asa: '' In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa"
Inteleg ca trebuie sa trimit o solicitare pentru a se judeca in lipsa. Am dreptate?
Acest lucru l-am cerut si formulat in plangere. Aceasta este procedura?
Cel mai recent răspuns: obe , utilizator 13:56, 13 Octombrie 2009
Potrivit art. 242 Cod proc. civ., pricina se judeca daca paratul sau reclamantul au cerut in scris judecarea in lipsa. Deci puteti sa cereti in scris sa se judece contestatia dvs. in lipsa, sau daca ati specificat acest lucru in cererea initiala, este suficient.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea in lipsa ContSters183043 ContSters183043 Ce trebuie sa fac daca doresc ca procesul sa se judece fara ca eu sa particip? (vezi toată discuția)
Solicitare de judecare a cauzei în lipsã eron eron Am primit o citatie, cine imi explica ce inseamna? Sunteti chemat in aceasta instanta, camera SALA X, complet c4, in data de xx.xx.2013, ora xx:zz in ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa contina un inscris pt ca judecata sa se faca in lipsa? Livica Livica Buna ziua! Din nou apelez la bunavointa dvs. pentru unele lamuriri! In procesul intentat de fostul meu sot pt micsorare pensie alimentara, la prima infatisare ... (vezi toată discuția)