Buna ziua! Din nou apelez la bunavointa dvs. pentru unele lamuriri! In procesul intentat de fostul meu sot pt micsorare pensie alimentara, la prima infatisare am trimis intampinarea (eu nu m-am prezentat) si acum s-a dat termen in septembrie , cand e citata si autoritatea tutelara. Pe citatie scrie "In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa."
Intrebarea mea este ce trebuie sa contina inscrisul?
Va multumesc!
Buna ziua, formatul unei citatii cuprinde si acel enunt. Daca dumneavoastra in intampinare ati solicitat si "judecarea cauzei in lipsa" instanta va lua act de aceasta pozitie, va analiza punctele de vedere ale partilor si se va pronunta. Daca nici una din parti nu a solicitat si judecarea in lipsa cauza se suspenda
cererea dvs in acest sens, respectiv ca solicitati ca judecata sa se faca in lipsa dumneavoastra..
nu aveti interes sa faceti o astfel de cerere..interesul ar fi sa pastrati pensia sau sa o mariti
Daca dvs considerati ca probele depuse la dosar de dvs sunt suficiente pentru ca judecata sa se solutioneze fara prezenta dvs, solicitati in scris judecarea in lipsa.
El a cerut in actiunea lui judecarea actiunii chiar si in lipsa, cf. art. 242 alin. 2 Cod procedura civila. Eu nu am scris asa ceva in intampinarea mea. In cazul asta eu trebuie sa mai trimit ceva, sau e suficient ca a cerut el judecarea in lipsa?
Oug 119/2007
simona35
Daca s-a admis actiunea pentru somatia de plata,as putea sa nu ma prezint la termen(eu fiind creditorul)?
Precizez ca in cererea adresata instantei de emitere ... (vezi toată discuția)
Primul termen
credite
Sunt reclamata intr-un proces civil. Citatia am primit-o in posta. In acelasi dosar mai sunt reclamate alte doua persoane citate la fel. Daca la primul termen ... (vezi toată discuția)