avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... primul termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

primul termen

Sunt reclamata intr-un proces civil. Citatia am primit-o in posta. In acelasi dosar mai sunt reclamate alte doua persoane citate la fel. Daca la primul termen nu ne prezentam se amana cauza, sau se judeca pe fond?
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
credite, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:04, 14 Noiembrie 2011
credite a scris:

Sunt reclamata intr-un proces civil. Citatia am primit-o in posta. In acelasi dosar mai sunt reclamate alte doua persoane citate la fel. Daca la primul termen nu ne prezentam se amana cauza, sau se judeca pe fond?

Daca niciuna dintre parti nu se prezinta si nici nu s-a cerut judecarea in lipsa , instanta are posibilitatea sa suspende procesul
Dar daca reclamantul se prezinta si nu prezinta reclamatii?
credite, utilizator
Am inteles ca sunteti parata.
Daca la primul termen nu se prezinta nimeni, nici reclamantul nici paratii, si nu s-a solicitat judecarea in lipsa de catre reclamanti, in baza art .242 C.P.C. instanta poate suspenda dosarul.
Daca reclamantul se prezinta, dar nu sunt paratii, si nici intampinare nu s-a formulat, se va da un nou termen pentru probatoriu.
Daca aveti interes in dosar, va sfatuiesc sa va prezentati si sa va aparati, altfel va avea castig reclamantul.

credite a scris:

Dar daca reclamantul se prezinta si nu prezinta reclamatii?

Asta chiar nu am inteles-o.
Poate reformulati intrebarea, sa intelegem ceva.
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa ma prezint in instanta? eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am declarat recurs, a fost primul termen, acum urmeaza al doilea, la primul termen intimatul a depus cerere de amanare pentru a-si angaja avocat, ... (vezi toată discuția)
Divort maria.tanase2009 maria.tanase2009 Buna ziua. As dori sa stiu daca la prima infatisare la divort nu se prezinta nici unul dintre cei doi soti, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Lamurire ContSters205740 ContSters205740 va rog sa-mi explicati ce reprezinta intr-un proces de divort amanat ca motivatie art.242 alin.1 pct.2 C.p.c. (vezi toată discuția)