avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lamurire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lamurire

va rog sa-mi explicati ce reprezinta intr-un proces de divort amanat ca motivatie art.242 alin.1 pct.2 C.p.c.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:22, 6 Mai 2011
nici una din parti nu a fost prezenta la judecata
doar atat?mi s-a spus ca una din parti nu s- a prezentat din motive medicale asta stipuleaza art respectiv?
se poate amana procesul ptr o prioada de o luna ptr asemenea motive medicale?
In art. 242 alin. (2) este prevazuta suspendarea, nu amanarea: "Instanta va suspenda judecata:
1. cand amandoua partile o cer;
2. daca niciuna din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii. Cu toate acestea pricina se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa. "

Daca partile doresc sa divorteze, trebuie sa solicite repunerea pe rol.

@livianegru
Dati-ne mai multe detalii daca doriti un raspuns la obiect. Ati aflat ca s-a amanat sau ca s-a suspendat? Ce calitate si ce interes aveti in proces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Amanare lilicrin lilicrin As dori sa aman procesul pe o perioada definita si anume de 45 de zile sau macar 40. Se poate face asa ceva ? Daca da atunci cum pot sa o formulez? (voi pleca ... (vezi toată discuția)
Suspendare pe 242 costea alina costea alina Suntem implicati intr-un proces la care tatal meu, in calitate de parat, nu s-a prezentat ( am fost eu in sala sa vad ce se intampla), iar avocata ... (vezi toată discuția)