avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendare pe 242
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendare pe 242

Suntem implicati intr-un proces la care tatal meu, in calitate de parat, nu s-a prezentat ( am fost eu in sala sa vad ce se intampla), iar avocata reclamantilor a ajuns prea tarziu, deoarece mai avusese un proces in alta parte. In concluzie,d-na judecator a pastrat dosarul pentru pronuntare, dar astazi am aflat din condica ca s-a suspendat acest dosar pe 242. ce inseamna aceasta suspendare, ca nu se mai judeca doar daca se face cerere de repunere pe rol sau e o hotarare definitiva?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:17, 6 Iunie 2008
Art. 242
(1) Instanta va suspenda judecata:
1. cand amandoua partile o cer;
2. daca niciuna din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii.
(2) Cu toate acestea pricina se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa.

Art. 245
Judecata reincepe:
1. prin cerere de redeschidere facuta de una din parti, cand ea s-a suspendat prin invoirea sau prin lipsa lor;

2. prin cererea de redeschidere, facuta cu aratarea mostenitorilor, tutorelui sau curatorului, a celui reprezentat de mandatarul defunct, a noului mandatar sau, dupa caz, a partii interesate, a administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, in cazurile prevazute de art. 243.

Dupa un an de la supendare intervine perimarea.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate suspenda un proces civil? Costica33 Costica33 Am intentat un proces si am interes sa-l suspend. Va rog sa-mi spuneti cum se poate suspenda un proces pe o perioada mai mare sau egala cu un an. Multumesc. (vezi toată discuția)
Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Suspendare temporara a procesului zahsor zahsor In ce conditii se poate suspenda temporar un proces ? In concluzie, am deschis un proces civil in instanta au avut loc trei sedinte m-am prezentat, partea ... (vezi toată discuția)