avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare temporara a procesului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare temporara a procesului

In ce conditii se poate suspenda temporar un proces ? In concluzie, am deschis un proces civil in instanta au avut loc trei sedinte m-am prezentat, partea adversa nu, si vreau sa suspend temporar procesul ca dupa un timp sa revin si sa pot redeschide procesul. In ce conditii se poate face ? Medicale , sau altceva ?Care este procedura ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 30 Septembrie 2011
Suspendarea procesului poate avea loc pentru lipsa ambelor parti sau daca exista o alta cauza de care depinde solutionarea cauzei a carei suspendare se cere, sau s-a pus in miscare o actiune penala care priveste raporturile dintre parti cu legatura in solutionarea cauzei. O alta modaluitate este la solicitarea ambelor parti Pentru motive medicale nu se poate acorda decit un alt termen de judecata
Cazurile de suspendare a unui litigiu sunt pevazute in art.242 - 244 C.proc.civ., si anume :
Art. 242
Instanta va suspenda judecata:
1. cand amandoua partile o cer;
2. daca niciuna din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii. Cu toate acestea pricina se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa.

Art. 243
Judecata pricinilor se suspenda de drept:
1. prin moartea uneia din parti, afara de cazul cand partea interesata cere termen pentru introducerea in judecata a mostenitorilor;
2. prin interdictie sau punere sub curatela a unei parti pana la numirea tutorelui sau curatorului.
3. prin moartea mandatarului uneia din parti, intamplata cu mai putin de 15 zile inainte de ziua infatisarii;
4. prin incetarea functiei tutorelui sau curatorului
5. prin deschiderea procedurii reorganizarii judiciare si a falimentului asupra reclamantului, in temeiul unei hotarari judecatoresti irevocabile.

Art. 244
Instanta poate suspenda judecata:
1. cand dezlegarea pricinii atarna, in totul sau in parte, de existenta sau neexistenta unui drept care face obiectul unei alte judecati;
2. cand s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o inraurire hotaratoare asupra hotararii ce urmeaza sa se dea.


In situata dvs, cel mai bun caz este cel prevazut de art.242 pct.2 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare recurs redinciucconstantin redinciucconstantin se poate cere suspendarea judecari recursului de ori care parte in proces si pe ce perioada si daca se taxeaza precizez ca e litigiu de munca (vezi toată discuția)
Cum se poate suspenda un proces civil? Costica33 Costica33 Am intentat un proces si am interes sa-l suspend. Va rog sa-mi spuneti cum se poate suspenda un proces pe o perioada mai mare sau egala cu un an. Multumesc. (vezi toată discuția)