As dori sa aman procesul pe o perioada definita si anume de 45 de zile sau macar 40. Se poate face asa ceva ? Daca da atunci cum pot sa o formulez? (voi pleca din tara si nu vreau sa se deruleze procesul in lipsa mea) Va multumesc.
Suspendarea judecăţii intervine numai în cazurile determinate de lege, fiind reglementată în art.242-244 ind. 1 C.proc.civ., care reprezintă dreptul comun în materie.
Potrivit art.242 alin.1 C.proc.civ., Instanţa va suspenda judecata:
1. când amândouă părţile o cer;
2. dacă niciuna din părţi nu se înfăţişează la strigarea pricinii.
Cu toate acestea pricina se judecă dacă reclamantul sau pârâtul au cerut în scris judecarea în lipsă (alin.2).
Din aceste dispoziţii, rezultă că instanţa va suspenda judecata unei cauze atunci când ambele părţi o cer, precum şi atunci când nici una dintre ele, deşi legal citate, nu se înfăţişează la strigarea pricinii şi nici nu au solicitat judecarea în lipsă.
nu puteti solicita amanarea pentru perioada pe care o doriti dvs. Instanta amana numai conform termenelor condicii sale. De regula, acest termen este de 30 de zile.
Lipsa dvs. de la proces nu va atrage amanarea procesului ci, eventual, daca nici adversarul nu se prezinta si niciuna dintre parti nu a cerut si judecarea in lipsa, se va suspenda procesul.
Eventual, la ultimul termen la care va prezentati, rugati ( foarte frumos) instanta sa acorde un termen mai lung si vedeti ce se intampla.
Succes!
Nu se poate amana procesul dupa agenda fiecaruia. asa cum spuneau si colegii instanta poate suspenda procesul dar nu stiu daca asta va ajuta. Sfatul meu este ca la urmatorul termen sa solicitati instantei o perioada mai lunga de timp pentru termenul urmator specificand si motivele. Poate aveti noroc desi in perioada aceasta nu s-u definitivat calendarele si cele mai lungi termene se dau in luna februarie.
Oricum mult succes
Inca o eroare in justitia din Romania...#-o Asta este ce sa fac B-). Sa luam un caz prin absurd... eu as fi avocatul meu adika m-as reprezenta pe mine...:hm: si nu as putea veni din motive de sanatate(sa zicem o internare(Doamne fereste)), atunci procesul s-ar judeca in lipsa mea ??? X-(
Ce PROSTIE !!! Dar cum am mai spus (sau scris :D) asta este legea in Romania.:hammer: