avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare proces

Buna seara!
Se poate cere suspendarea unui proces daca mai sunt zile pana la urmatorul termen?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 7 Mai 2010
Suspendarea unui proces se paote cere pentru motivele prevazute de art.
242 - 245 C.pr.civ.
Suspendarea se cere instantei de juecata, care pune in discutia partilor aceasta cererere, hotarand asupra ei prin incheiere.
Suspendarea nu se discuta intre termene.
Mihai Pop a scris:

Buna seara!
Se poate cere suspendarea unui proces daca mai sunt zile pana la urmatorul termen?
Multumesc!

Potrivit art.242 alin.1 C.proc.civ., instanţa va suspenda judecata:
1. când amândouă părţile o cer;
2. dacă niciuna din părţi nu se înfăţişează la strigarea pricinii.
Pt.freelis:

dar daca este litigiu de munca, drepturi salariale (eu sunt in aceasta situatie). Daca nu ma prezint la primul termen si nici angajatorul nu se prezinta, procesul se suspenda chiar daca eu am solicitat judecarea in lipsa?!?!#-o

Nu mai inteleg nimic .....
Este bine sa va prezentati la primul termen si sa va mentineti pozitia de a se judeca in lipsa.
Revin: si daca angajatorul nu ma lasa sa plec de la serviciu? Stim cu totii ca pe citatie este trecuta o ora dar pe holurile instantei iti pierzi cel putin jumatate din zi pana intri in sala de judecata ! Angajatorul este obligat sa ma invoiasca daca ii duc citatie? Inainte de a imi raspunde cineva il rog sa ia in calcul ca sunt in litigiu chiar cu angajatorul ......

Alte discuții în legătură

Proces civil blonda de la drept blonda de la drept Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ,va rog,ajuta. Acum 2 luni am deschis un proces impotriva IPJ avand ca obiect anularea unui proces ... (vezi toată discuția)
Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Este admisibila o cerere de suspendare conform art. 155 ind. 1 cod procedura civila formulata de reclamant? machis machis Potrivit art.155 ind.1 din c.pr.civ. instanţa poate suspenda judecata când constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina ... (vezi toată discuția)