avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Activitate Hendrix

Activitate Hendrix

Discuție Prima pensie
Decizia de pensionare pe care am primit-o are ca data de aplicare 1 iunie 2018. Cat timp dureaza pana cand voi primi prima pensie la domiciliu? Multumesc!
Multumesc, domnule Mircea Carp! Astept decizia comisiei de expertiza si vreau sa am dosarul complet.
Va rog frumos, lista completa cu documente necesare depunerii dosarului de pensie de invaliditate la casa locala de pensii.
In atentia expertilor in legislatia pensiilor, am gasit acest protocol, semnat de casele sectoriale, care reglementeaza aplicarea legilor pensiilor publice, respectiv militare. Acest document vine oare in sprijinul demersurilor mele?
[ link extern ]
La articolul 65, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:
"

(3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordării pensiei anticipate parțiale nu se iau în considerare perioadele asimilate prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. a)-c)."
Dar eu nu ma incadrez in punctele a), b) si c) de la alin (1) din art.49. Eu am fost ofiter in serviciul MApN.
Buna ziua, revin la chestiunea de mai sus. Am gasit OUG 103 din 14 decembrie 2017, aparuta in Monitorul Oficial nr. 1010 din 20 decembrie 2017. Acolo apare urmatoarea modificare: 163. La articolul 192, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(2) Perioadele asimilate stagiului de cotizare, prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. b) şi c), care constituie şi vechime în muncă sau în serviciu în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate sistemului public de pensii se iau în calcul în unul dintre sisteme, în urma exprimării opţiunii de către asigurat." Va rog sa comentati daca aceasta modificare ma ajuta la stabilirea PAP. Multumesc!
Buna seara. Am 62 de ani si 3 luni. Am o vechime in munca de 29 ani si 10 luni in sistemul de munca civil. De asemenea, am fost ofiter MApN timp de 5 ani si 4 luni, perioada asimilata cu conditii speciale de munca (1 an lucrat-echivalent cu 1 an si 6 luni vechime).
Casa de pensii mi-a respins dosarul, fara sa tina cont de perioada cand am lucrat in armata. Ce prevede legislatia actuala in acest caz? Ce cai de atac pot utiliza? Multumesc.
Intre timp, am primit respingerea dosarului de p.a.p, , si, surpriza, perioada lucrata in armata nu este luata in considerare. Au spus ca fac degeaba contestatii si actiuni in justitie, ca asa este legea, nu au incotro... Cei cu pensii nesimtite si care ies la pensie la 50 de ani nu au nicio treaba cu noi, plebea...
Din raspunsul dumneavoastra inteleg ca orice demers as face, nu am nicio sansa de reusita pentru PAP sau PA... Dar va intreb, este echitabil, moral si nediscriminatoriu? Aceleasi prevederi sunt valabile si pentru pensia medicala?
Buna ziua!
Tocmai ce am primit o respingere a cererii de pensionare anticipata partiala! Casa de pensii nu a luat in considerare perioada lucrata in armata, de aproape 5 ani si 4 luni/asimilata cu munca in conditii speciale. Incredibil, nu-i asa? Din aceste motiv, vechimea in munca din viata civila/29 de ani 11 luni nu poate fi admisa pentru p.a.p. Va rog, dati-mi un sfat, ce pot face? Raspunsul la contestatii dureaza ani de zile, bani pentru actiune in justitie nu am... Ma pot adresa Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Avocatului Poporului sau Ministerului Muncii?