avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate Elena_negoita

Activitate Elena_negoita

Exact acelasi salariu. Ajustarea se face per salariu, la toata lumea.
Nu s-a transmis nimic in acest sens catre angajati. Daca eu trebuia sa primesc un post similar/beneficii salariale egale, dar mi se spune ca acest post nu este la nivelul de salarizare la care sunt eu, de ce nu mi se ofera un post care sa reflecte salariul meu actual si totusi sa beneficiez de marire? Eu asa vad situatia si as vrea sa o clarific legal, cumva.
Buna ziua! M-am reintors din ccc de 4 luni; compania mi-a oferit un alt post cu aceleasi beneficii salariale. Anul acesta toti angajatii vor primi o ajustare salariala de 10%, dar eu nu. Motivul invocat de superiorul meu a fost ca job-ul actual este mai bine platit acum fata de cum era inainte. Avand in vedere ca nu am avut de ales in privinta noului job si ca am acceptat aceasta schimbare, consider ca este discriminatorie aceasta decizie in ceea ce ma priveste. Am vreo parghie legala in acest sens? Angajatorul este privat. Multumesc anticipat!
Buna ziua! In data de 03 Martie am semnat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unei case cu teren de 500 mp. In promisiunea respectiva se specifica: “la data predarii locuintei, aceasta va avea toate amenajarile si dotarile interioare si exterioare finalizate, va fi bransata la reteaua de energie electrica.... Totodata locuinta va fi dotata cu: ... parchet, gresie si faianta (40 lei/mp).... etc.”. Am urmatoarele intrebari:
1. Dezvoltatorul nu doreste sa toarne trotuar in jurul casei si nici trotuar de acces din strada pana in casa, desi in anuntul publicitar este specificat “curte amenajata”, plus ca verbal ni s-a specificat ca vor fi turnate. Nu este scris nicaieri punctual ca se obliga sa faca aceste lucruri, insa ce inseamna pana la urma “amenajari si dotari interioare si exterioare finalizate”?
2. Valoarea finisajelor ne-a fost data conform suprafetelor din RLV, insa noi am ajuns sa suplimentam cu materiale din buzunarul propriu deoarece au existat pierderi. Dezvoltatorul sustine ca trebuie sa ne asumam pierderile acestea, insa atunci cand pierderile ajung sa fie de 50%, se mai considera pierderi? Avem facturi pentru tot ce am cumparat.
Din pacate, nu putem face apel la omenie si suntem dispusi sa consultam un avocat, dar dorim o parere preliminara, sa stim pe ce ne bazam si ce parghii am avea astfel incat sa il obligam sa ne plateasca toate materialele extra si sa fie turnate alei de acces si in jurul casei?
Va multumesc anticipat!