avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! M-am reintors din ccc de 4 luni; compania ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! M-am reintors din ccc de 4 luni; compania mi-a oferit ...

Buna ziua! M-am reintors din ccc de 4 luni; compania mi-a oferit un alt post cu aceleasi beneficii salariale. Anul acesta toti angajatii vor primi o ajustare salariala de 10%, dar eu nu. Motivul invocat de superiorul meu a fost ca job-ul actual este mai bine platit acum fata de cum era inainte. Avand in vedere ca nu am avut de ales in privinta noului job si ca am acceptat aceasta schimbare, consider ca este discriminatorie aceasta decizie in ceea ce ma priveste. Am vreo parghie legala in acest sens? Angajatorul este privat. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 23:42, 15 Ianuarie 2022
Ajustarea salariala are criterii de acordare ? Le-ati verificat ?
Nu s-a transmis nimic in acest sens catre angajati. Daca eu trebuia sa primesc un post similar/beneficii salariale egale, dar mi se spune ca acest post nu este la nivelul de salarizare la care sunt eu, de ce nu mi se ofera un post care sa reflecte salariul meu actual si totusi sa beneficiez de marire? Eu asa vad situatia si as vrea sa o clarific legal, cumva.
Ce salariu aveați jnainte de CCC și ce salariu la revenirea din CCC?

Ajustarea se face pe salariu sau pe functie?
Exact acelasi salariu. Ajustarea se face per salariu, la toata lumea.
Dacă considerati ca este vorba despre o discriminare, puteți sesiza CNCD.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordarea majorarii salariale Shakur28 Shakur28 Buna ziua Este legal sa refuzi majorarea salariului unui angajat in conditiie in care toti angajatii firmei au primit majorari? Mentionez ca si cei care ... (vezi toată discuția)
Mărire salariu post natal Mircea T. Mircea T. Buna as avea o intrebare sotia mea e in concediu post natal si se pare ca nu ea nu primește mărirea salarială care se face o dată pe an deoarece e in ... (vezi toată discuția)
Discriminare cim cu timp partial ionii ionii Buna ziua Am nevoi de ajutor –voi relata pe scurt situatia In cadrul firmei unde lucrez s-a negociat un nou CCM la nivel de unitate si o noua grila de ... (vezi toată discuția)