avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa

Buna ziua! In data de 03 Martie am semnat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unei case cu teren de 500 mp. In promisiunea respectiva se specifica: “la data predarii locuintei, aceasta va avea toate amenajarile si dotarile interioare si exterioare finalizate, va fi bransata la reteaua de energie electrica.... Totodata locuinta va fi dotata cu: ... parchet, gresie si faianta (40 lei/mp).... etc.”. Am urmatoarele intrebari:
1. Dezvoltatorul nu doreste sa toarne trotuar in jurul casei si nici trotuar de acces din strada pana in casa, desi in anuntul publicitar este specificat “curte amenajata”, plus ca verbal ni s-a specificat ca vor fi turnate. Nu este scris nicaieri punctual ca se obliga sa faca aceste lucruri, insa ce inseamna pana la urma “amenajari si dotari interioare si exterioare finalizate”?
2. Valoarea finisajelor ne-a fost data conform suprafetelor din RLV, insa noi am ajuns sa suplimentam cu materiale din buzunarul propriu deoarece au existat pierderi. Dezvoltatorul sustine ca trebuie sa ne asumam pierderile acestea, insa atunci cand pierderile ajung sa fie de 50%, se mai considera pierderi? Avem facturi pentru tot ce am cumparat.
Din pacate, nu putem face apel la omenie si suntem dispusi sa consultam un avocat, dar dorim o parere preliminara, sa stim pe ce ne bazam si ce parghii am avea astfel incat sa il obligam sa ne plateasca toate materialele extra si sa fie turnate alei de acces si in jurul casei?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 20:34, 15 Aprilie 2018
Ati ajuns un pic cam tarziu la concluzia ca ar trebui sa consultati un avocat. Astfel de precontracte SE INTOCMESC de catre avocat, apoi se autentifica. Sunt destul de voluminoase si detaliaza fiecare lucrare care urmeaza a fi efectuata cu termene, standarde, penalitati, etc.
Dvs aveti doar cateva generalitati in contract. Exista macar un buget total minim / maxim mentionat acolo pe care constructorul promite sa il cheltuie pe lucrari? Ati putea sa il actionati macar pentru acela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie sebyza94 sebyza94 Buna ziua! As dori sa inalt trotuarul cu 10 cm si nu stiu daca am nevoie de autorizatie sau nu. Va veni o firma sa toarne cimentul cu o cifa. Suprafata este de ... (vezi toată discuția)
Expertize - gradul de finisare inferior si gradul de finisare superior clyde2010 clyde2010 Dupa cum se stie, din Decretul-lege 256/84 pentru evaluari judiciare,Anexa 4,Tab.1,2,7 si decretul 93/77,Tab 3,5,6 si 8 au ramas valabile. In Anexa 4,tab.1,ce ... (vezi toată discuția)
Aprobari necesare pentru amenajari interioare? brutuss_ia brutuss_ia Buna seara! Eu si sotul meu ne aflam in situatia de a amenaja o casa veche pe care am mostenit-o. Precizez case afla intr-o curte comuna si face parte ... (vezi toată discuția)