avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

autorizatie de constructie

Buna ziua! As dori sa inalt trotuarul cu 10 cm si nu stiu daca am nevoie de autorizatie sau nu. Va veni o firma sa toarne cimentul cu o cifa. Suprafata este de 2-3 mp. Dar am niste vecini X-( care nu au alt ceva de facut decat sa bage bete in roata. Unul se plange ca ii intra apa in beci (chiar daca are casa la vreo 15 m distanta), iar celalalt are o cladire destul de aproape(4-5 m). Structura: pod - trotuar - porti, iar podul si portile sunt la un nivel mai inalt, acum urmeaza si trotuarul sa fie inaltat. Ma gandesc ca sunt prea multe acte pentru un proiect asa mic. Ce trebuie facut? Multumesc! Imi cer scuze daca am gresit categoria.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:53, 12 Iulie 2013
Va sfatuiesc sa va interesati la primarie- compartimentul de urbanism
Conform legii 50/1991- republicata-, art 11 , alin (1) :
(1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor: :
...
h)lucrări de reparaţii, înlocuiri ori reabilitări fără modificarea calităţii şi formei arhitecturale a elementelor de faţadă, dacă aceste lucrări nu se execută la construcţiile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b), astfel:
1.finisaje interioare şi exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea;
2.trotuare, ziduri de sprijin ori scări de acces;
3.lucrări de reabilitare energetică a anvelope
...

[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat urbanism wazz wazz pentru refacerea bordurii trotuarului de protectie deteriorat care inconjoara un bloc este necesar certificatul de urbanism? (vezi toată discuția)
Reabilitare termica luca luca luca luca Pentru efectuarea unei lucrari partiale de reabilitare termica (nu toate apartamentele au subscris ideii), este necesar certificat de urbanism si autorizatie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru termoizolatie exterioara imike1 imike1 Buna ZIua Am o casa in mediul rural, ai carei pereti exteriori as dori sa-i izolez termic cu polistiren expandat. Polistirenul si adezivul se vor aplica pe ... (vezi toată discuția)