avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica

Pentru efectuarea unei lucrari partiale de reabilitare termica (nu toate apartamentele au subscris ideii), este necesar certificat de urbanism si autorizatie de constructie de la primarie? Aceste aprobari se solicita individual de fiecare proprietar care doreste sa faca reabilitarea aferenta apartamentului sau?
Cel mai recent răspuns: soricluj , utilizator 16:08, 1 Septembrie 2011
Da, este necesar.
Mergeti la compartimentul pentru relatiile cu asociatiile de proprietari si dumnealor va vor indruma spre anume ce compartimente trebuie sa va indreptati.
In conformitate cu Legea 50/1991
ART. 11
(1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
h) lucrari de reparatii, inlocuiri ori reabilitari fara modificarea calitatii si formei arhitecturale a elementelor de fatada, daca aceste lucrari nu se executa la constructiile prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b), astfel:
1. finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea;
2. trotuare, ziduri de sprijin ori scari de acces;
3. lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si/sau a acoperisului - daca nu se schimba sistemul constructiv al acestuia, respectiv terasa/sarpanta - la cladiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau in curs de clasare, respectiv situate in afara zonelor de protectie a monumentelor si/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii

Deci, daca locuiti intr-un bloc ce are mai mult de trei etaje, DA, aveti nevoie de autorizatie de constructie. In prima faza se solicita certificatul de urbanism, care se obtine relativ usor. Dupa asta, se depun toate avizele solicitate prin CU, plus proiectul tehnic cu detalii de executie. De aici devine interesant, pentru ca , daca nu toti proprietarii vor aceasta reabilitare, exista sanse foarte mari sa nu se aprobe. (Poate cu un proiectant foarte bun, care stie cum sa transforme aspectele inestetice ale unui bloc rabilitat ca o tabla de sah in detalii arhitecturale interesante......)
Toate demersurile se fac de catre Asociatia de Proprietari si nu individual pe apartamente ! (Anvelopa este proprietate comuna a Asociatiei)

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare fata aprtamnet bloc - este necesara autorizatie de constructie? Selenus Selenus Buna ziua, intrucat programul de reabilitare termica este un mare chix, am hotarat sa analizez optiunea de placare cu polistiren a partii din fatada blocului ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuiesc pentru autorizatie de placare cu polistiren abrassu abrassu Buna ziua locuiesc intr-un bloc vila din Ploiesti cu 11 apartamente unde nu exista Asociatie de proprietari sau administrator,deoarece sunt abonamente separate ... (vezi toată discuția)
Cod de clasificare mijloc fix NNorbert NNorbert Buna ziua In interiorul halei de productie am facut din productia proprie un birou mic pentru gestionar. Biroul este din tamplarie ... (vezi toată discuția)