avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... aprobari necesare pentru amenajari interioare?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

aprobari necesare pentru amenajari interioare?

Buna seara!

Eu si sotul meu ne aflam in situatia de a amenaja o casa veche pe care am mostenit-o. Precizez case afla intr-o curte comuna si face parte dintr-o constructie de 3 case, ca sa zic asa, fiecare impartita in 2 camere, baie si bucatarie. am inceput amenajarile interioare in regie proprie, iar proprietarul din mijlocul imobilului se opune. Ameninta cu reclamatii la primarie, etc.
Intrebarea mea este: avem nevoie de autorizatii si aprobari pentru amenajari interioare? Mentionez ca toate aceste amenajari se fac dupa autorizatia de constructie initiala. Dar, de la aceasta autorizatie, s-au mai construit in interiorniste ziduri care nufigureaza pe plan. Si pe acestea dorim sa le dam jos.
Credeti ca vom avea probleme in cazul in care se face reclamatie la primarie?

Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:33, 6 August 2009
Potrivit Legii nr. 50/1991:
Art. 3. - Autorizatia de construire se elibereaza pentru:
a) lucrari de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora, cu exceptia celor prevazute la art. 11;
................................
Art. 11. - (1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora:
a) reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;
b) reparatii si inlocuiri de tamplarie interioara si exterioara, daca se pastreaza forma, dimensiunile golurilor si tamplariei, inclusiv in situatia in care se schimba materialele din care sunt realizate respectivele lucrari, cu exceptia cladirilor declarate monumente istorice, in conditiile legii;
c) reparatii si inlocuiri de sobe de incalzit;
d) zugraveli si vopsitorii interioare;
e) zugraveli si vopsitorii exterioare, daca nu se modifica elementele de fatada si culorile cladirilor;
f) reparatii la instalatiile interioare, la bransamentele si racordurile exterioare, de orice fel, aferente constructiilor, in limitele proprietatii, montarea sistemelor locale de incalzire si de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum si montarea aparatelor individuale de climatizare si/sau de contorizare a consumurilor de utilitati;
g) reparatii si inlocuiri la pardoseli;
h) reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, la trotuare, la ziduri de sprijin si la scari de acces, fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive;
i) lucrari de intretinere la caile de comunicatie si la instalatiile aferente;

........................................
Cum, in speta este vorba doar de amenajari interioare, nu aveti nevoie de vreo aprobare/autorizare. ;)
Va multumesc din suflet pentru raspuns.
:D Buna seara.
Din pacate pentru orice modificari structurale va trebuie autorizatie ! Aceasta autorizatie se obtine de asemenea in baza unui certificat de urbanism si a unor avize!
Sunteti pasibili de o amenda in cazul in care vecinul va reclama . Mai bine nu va mai certati cu el si ii zugraviti si lui bucataria!
B-)
din pacate nu este nici o sansa cu zugravitul bucatariei.
dar, zidul care vrem sa il daramam nici nu apare pe autorizatia de constructie initiala a casei. se poate da amenda? modificam doar impartirea interioara a casei. ne facem o baie si o bucatarie micuta.
si, cam la ce suma se ridica o amenda? aprox?
Impartirea sau reimpartirea casei si contruirea acelei bucatarioare si a baii implica obtinerea autorizatiei .
Ca sa va faceti o mica idee despre amenzi va dau un link
[ link extern ]
:D

Alte discuții în legătură

Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie? Hopeless Hopeless Vreau sa stiu si eu daca pentru a-mi largi bucataria prin desfiintarea unei debarale (usa si 22 cm de perete din caramida care nu modifica structura de ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament 2 camere BiancaSarchizian BiancaSarchizian buna ziua, avem un apartament cu 2 camere si datorita aparitie unui nou membru in familie avem nevoie de mai mult spatiu. asa ca am vrea sa \"mutam\" ... (vezi toată discuția)