avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters46975

Activitate ContSters46975

Răspuns la discuția Intabulare casa.
Da, dar sotia vrea neaparat sa apara si numele ei pe actul case.
Situatia mea si a sotiei mele este urmatoarea: Avem un teren pe numele amandurora pe care am construit o casa. Autorizatia de constructie am obtinut-o doar pe numele meu (nu ne-am gandit ca are importanta pe ce nume este). Intabularea casei vrem sa fie atat pe numele meu cat si a sotiei. Trebuie depuse ceva acte suplimentare sau intabularea se face oricum pe ambele persoane?
Multumesc pentru raspuns.
Sotia mea doreste sa fie protejata in eventualitatea in care in viitor se va intampla ceva cu mine (deoarece eu am avut la un moment dat o serie de probleme medicale serioase, care este posibil sa reapara). Cel putin acesta este motivul pe care mi-l spune. Se teme ca va fi data afara din casa de parintii mei. Acesata este motivul pentru care doreste sa apara si numele ei pe contractul de vanzare-cumparare al casei, si nu doreste ca sa existe mentiunea "Imobilul a fost cumparat cu banii primiti in totalitate de la parinti". Se teme ca daca aceasta mentiune apare, ar putea sa fie scoasa din casa, in situatia in care ceva se va intampla cu mine. In plus, un motiv nerostit, dar pe care il banuiesc, se teme ca la un moment-dat in viata sa nu fie parasita de mine, si data afara din casa. Pe scurt, doreste sa fie protejata financiar in viitor.
Eu unul nu am nimic impotriva ca totul sa ramana sotiei mele in situatia in care ceva se intampla cu mine. Dar doresc in acelasi timp sa fiu si eu protejat financiar in situatia in care relatia dintre mine si sotia mea se deterioreaza la un moment dat, de exemplu din vina ei si nu a mea.
Si acum o intrebare. Ce sanse am de a recupera banii primiti de la parinti (sau cea mai mare parte din ei) in cazul urmatorului scenariu ?
- se face donatia unei mari sume de bani, cu acte in regula, la notar, intre parintii mei si mine , in actul de donatie se specifica ca parintii doneaza suma X, care se depune in contul XXXXXX , in vederea achizitionarii imobilului din strada X, nr.X, etc
- se semneaza contractul de vanzare-cumparare, un contract obisnuit, fara mentiuni speciale, cumparatori fiind eu si sotia mea.
-plata se face din contul XXXXXX (in care au fost donati banii) catre contul cumparatorului.
-actul de donatie a banilor si hartia de la banca de transfer a banilor sunt pastrate.
In situata aceasta, intr-un nefericit proces de partaj, cred ca se poate proba faptul ca eu am avut cea mai mare cotributie la cumpararea casei. Dar oare ce se intampla daca banii nu se transfera din contul meu in contul vanzatorului, ci se retrage in ziua tranzactiei exact suma necesara achizitionarii imobilului, se dau banii in mana vanzatorului, si nu exista decat chitanta de la banca de retragere a sumei de bani cu care a fost cumparat imobilul?
Buna ziua.
Doresc si eu un sfat in legatura cu o problema ce ma framanta de ceva vreme

Sunt casatorit de curand. In viitorul ceva mai indepartat voi primi de la parintii mei o suma mare de bani (rezultata din vanzarea unui teren). Banii primiti de la parintii mei vor fi folositi pentru achizitionarea unei case. Pe sotia mea cu siguranta o va deranja daca pe contractul de vanzare-cumparare al viitoarei case voi fi trecut doar eu.Doreste sa fim trecuti ambii soti. De asemenea nu as dori ca pe contractul de vanzare - cumparare al casei sa apara o mentiune gen "Banii pentru achizitionarea imobilului au fost donati in totalitate de parintii...". In momentul acesta totul este bine intre noi, dar nu se stie niciodata ce iti rezerva viitorul. Cum ar fi cel mai bine sa procedez pentru a proteja banii parintilor, in eventualitatea deteriorarii relatiei dintre mine si sotia mea pe viitor? Nu doresc nici sa creez tensiuni intre mine si sotia mea in momentul semnarii contractului de vanzare - cumparare al casei, din cauza unor mentiuni speciale ale acelui contract. Cum sa procedez ca in cazul unui eventual divort si partaj, sa beneficiez de cea mai mare parte din banii parintilor mei.
Va multumesc. Sper sa ma ajutati sa gasesc o solutie.