avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare casa.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare casa.

Situatia mea si a sotiei mele este urmatoarea: Avem un teren pe numele amandurora pe care am construit o casa. Autorizatia de constructie am obtinut-o doar pe numele meu (nu ne-am gandit ca are importanta pe ce nume este). Intabularea casei vrem sa fie atat pe numele meu cat si a sotiei. Trebuie depuse ceva acte suplimentare sau intabularea se face oricum pe ambele persoane?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 08:22, 12 Iunie 2010
chiar daca va fi intabulata doar pe numele dvs. nu vor fi probleme. oricum, in dreptul nostru, proprietarul terenului este considerat si proprietarul constructiilor.
Da, dar sotia vrea neaparat sa apara si numele ei pe actul case.
Cand depuneti actele necesare la Biroul de cf pentru intabularea constructiei, veti solicita intabularea pe numele amandurora depunand si o declaratie autentica din care sa rezulte ca aceasta casa a fost edificata de ambii soti, in timpul casatoriei. ;)
Solicitati emitentului Autorizatiei de Construire indreptarea unei erori materiale, in sensul adaugarii si numelui sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)
Edificare casa in coproprietate cu prietena ovissx ovissx buna ziua.vreau sa imi construiesc o casa impreuna cu prietena mea(nu suntem casatoriti) .se poate face vreun act in care ambii sa avem aceleasi drepruri? ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)