avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate cetateana123

Activitate cetateana123

Buna ziua,
Am un copil (3,5 ani) cu un cetatean indian care a avut permis de sedere ( la domiciliul meu) in Ro pana acum cateva luni- cand am facut cerere la Imigrari pt retragerea permisului de sedere ( care era dat in baza reuniunii familiei) motivand ca nu-si indeplineste obligatiile fata de minor si prezinta un pericol psiho-afectiv pt fiu . Copilul e recunoscut de tata. Nu am fost casatoriti. Copilul are pasaport romanesc si domiciliul la adresa mea. Anul trecut ne-am despartit , are plangeri la politie pentru amenintari, limbaj nadecvat in fata minorului. De 12 luni de zile , de cand ne-am despartit , nu a sprijinit deloc material copilul. La inceput ( dupa despartire) a venit de 2 ori in tara ( pe baza vizei Schenghen) pt a-si vedea copilul. Dupa aceea a sunat video 1 data pe saptamana pentru a interactiona cu cel mic. Din februarie nu a mai sunat deloc. In orice caz, de la despartire - de 1 an, repet, nu a contribuit material absolut deloc la cresterea copilului, nici atunci cand a venit in tara pentru a-l vizita, nici macar nu a cumparat bunuri pentru el ( pampersi, lapte, haine etc).
Vreau sa plec in inafara tarii cu cel mic. Daca imi da procura va vrea si el procura din partea mea si mi-a spus ca daca va obtine procura il va duce in India si acolo il va tine, deci nu il va mai aduce inapoi.Am inteles ca el, avand domiciliul inafara UE, perioada minima legala intre termene e de 6 luni. Pot obtine tutela sau ceva care sa-mi dea DOAR mie dreptul de a iesi din tara fara acordul lui? Nu am pretentii de pensie de intretinere, doresc doar sa pot calatori fara a depinde de procura si fara a-i da lui dreptul de a-l scoate din tara ( deoarece a spus chiar el, nu il va mai aduce inapoi). Care e cea mai rapida si simpla procedura legala pt a nu mai depinde de procura tatalui? Va multumesc
Buna ziua, prietenul meu este indian ( are rezidenta romana) si avem un copil impreuna ( bineinteles recunoscut de el ) - nascut in tara.
Vreau sa ma casatoresc civil cu el. Care este diferenta ( dpdv legal) daca inchei casatoria in Romania sau in India? Daca ma casatoresc cu el in India si divortez, se aplica legislatia de la noi sau din India? Sau conteaza si tara ( India / Ro) in care aplic pt divort? Daca ma casatoresc in India, dupa legile de acolo pot pierde anumite drepturi? In cazul divortului ( pt a nu pierde custodia copilului) e mai sigur sa oficializam casatoria in Romania sau nu conteaza? Cunoasteti vreun avocat specializat in casatorii/divorturi intre cetateni romani- straini (extracomunitari)? Va multumesc!