avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara cu minor fara procura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara cu minor fara procura

Buna ziua,
Am un copil (3,5 ani) cu un cetatean indian care a avut permis de sedere ( la domiciliul meu) in Ro pana acum cateva luni- cand am facut cerere la Imigrari pt retragerea permisului de sedere ( care era dat in baza reuniunii familiei) motivand ca nu-si indeplineste obligatiile fata de minor si prezinta un pericol psiho-afectiv pt fiu . Copilul e recunoscut de tata. Nu am fost casatoriti. Copilul are pasaport romanesc si domiciliul la adresa mea. Anul trecut ne-am despartit , are plangeri la politie pentru amenintari, limbaj nadecvat in fata minorului. De 12 luni de zile , de cand ne-am despartit , nu a sprijinit deloc material copilul. La inceput ( dupa despartire) a venit de 2 ori in tara ( pe baza vizei Schenghen) pt a-si vedea copilul. Dupa aceea a sunat video 1 data pe saptamana pentru a interactiona cu cel mic. Din februarie nu a mai sunat deloc. In orice caz, de la despartire - de 1 an, repet, nu a contribuit material absolut deloc la cresterea copilului, nici atunci cand a venit in tara pentru a-l vizita, nici macar nu a cumparat bunuri pentru el ( pampersi, lapte, haine etc).
Vreau sa plec in inafara tarii cu cel mic. Daca imi da procura va vrea si el procura din partea mea si mi-a spus ca daca va obtine procura il va duce in India si acolo il va tine, deci nu il va mai aduce inapoi.Am inteles ca el, avand domiciliul inafara UE, perioada minima legala intre termene e de 6 luni. Pot obtine tutela sau ceva care sa-mi dea DOAR mie dreptul de a iesi din tara fara acordul lui? Nu am pretentii de pensie de intretinere, doresc doar sa pot calatori fara a depinde de procura si fara a-i da lui dreptul de a-l scoate din tara ( deoarece a spus chiar el, nu il va mai aduce inapoi). Care e cea mai rapida si simpla procedura legala pt a nu mai depinde de procura tatalui? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 11:30, 10 August 2019
Buna ziua,
Luati legatura cu un avocat.
Puteti apela la instanta pentru pronuntarea unei sentinte care sa tina loc de acordul tatalui.
Puteti obtine pe instanta - hotarare judecatoreasca care sa suplineasca acordul tatalui pentru deplasarea cu minorul in strainatate, sau puteti obtine custodie exclusiva- in mod provizoriu- daca aveti probe sa demonstrati ceea ce afirmati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2019
avocatmaria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa parasesc romania cu minorul meu Anamaria2513 Anamaria2513 Buna seara ma numesc Anamaria si am un bebelus de 10 luni..am avut o relatie de 2 ani cu tatal copilui...din cauza ca el avea amante,si ne certam mereu ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului din concubinaj Mihaelamihaela123 Mihaelamihaela123 Bună ziua am și eu o întrebare la dv am fost împreună cu partenerul meu timp de 7 ani nu am fost căsătoriți deloc legal dar avem un copil împreună ... (vezi toată discuția)
Drept de munca si card de rezidenta chonkar chonkar Buna ziua, am citit multe dintre raspunsurile si intrebarile dvs pe net, am citit si legile de pe Oficiul de imigrari roman, dar nu m-am lamurit. Va rog daca ... (vezi toată discuția)