2 Se repartizeaza diferentele dintre suma contorilor individuali si apometrul de bransament. E legal.
Petro38 a scris:
Iesire din asociație de proprietari
Va rog sa.mi spuneti cum se procedează în prezent si ce demersuri tb întreprinse?
Multumesc frumos!
In lege nu e specificata clar procedura de iesire, doar cea de divizare. Nu stiu daca va avantajeaza, depindeti de voturi din scara cealalta.
Articolul 13
(1)Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor dintr-un condominiu.
(2)In condominiile cu mai multe tronsoane sau scari se pot constitui asociatii de proprietari pe fiecare tronson ori scara in parte numai in conditiile in care proprietatea comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor poate fi delimitata si in conditiile in care exista bransamente separate pe fiecare scara sau tronson.
(3)Divizarea unei asociatii de proprietari existente in doua sau mai multe asociatii, pe scari sau tronsoane, se face numai in conditiile in care proprietatea comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor poate fi delimitata si in conditiile in care exista bransamente separate pe fiecare scara sau tronson, la propunerea majoritatii proprietarilor din scara sau tronsonul respectiv, cu acordul majoritatii proprietarilor din asociatia ce urmeaza a se diviza.
(4)Daca este cazul, asociatiile de proprietari infiintate pe scari sau tronsoane de cladire isi reglementeaza intre ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune acestora, printr-o anexa la acordul de asociere.
In opinia mea exista si o alta posibilitate, ca toti cei din scara respectiva sa depuna cereri de a nu mai fi membri de asociatie. La cea veche. Din momentul inregistrarii cererilor, inseamna ca puteti sa va infiintati asociatie de proprietari, ca si cum ati lua-o de la zero. Sunteti totusi conditionati de ce scrie la art. 13 alin. 3 , adica sa aveti delimitare de proprietate comuna si bransamente proprii de utilitati (apa, gaz, energie electrica).
[ link extern ]
Doar dacă sunt fraieri, ceilalți. Baza legală este legea 196 /2018 și art. 654 alin 2 din codul civil. E vorba de o proprietate comuna exclusivă.