avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Activitate Andre S

Activitate Andre S

Buna Am lucrat la o companie de unde am plecat prin demisie in data de 7.11.2008. Precizez ca am copie dupa cererea de demisie, aprobata, semnata si stampilata de director. Alte acte de la firma nu am primit. Recent, am avut nevoie de la ITM de adeverinta privind parcursul profesional. Acolo figureaza ca am lucrat la firma respectiva pana in luna august 2009, probabil ca desfacerea CIM s-a facut cu trecerea pe cartea de munca a unor abateri privind prezenta mea la locul de munca respectiv, avand in vedere ca eu deja lucram in alta parte cu norma intreaga si nu aveam cum sa ma prezint la primul loc de munca(de unde am demisionat si am plecat fara a avea discutii cu sefii sau colegii). Ce este de facut pentru a-mi elimina de pe cartea de munca neregulile, avand in vedere ca firma la care am lucrat nu a procesat demisia?
Buna ziua! In sep. 2017 am intrat in posesia masinii noi, achizitionate prin programul Rabla, si anume un Logan Prestige pt care am achitat 8800 euro, pretul de lista fiind de aproape 11000. In scurt timp, au inceput sa apara problemele, prima data s-a manifestat inghetarea pe interior a parbrizului. M-am prezentat la inceputul lui ianuarie la service, nu m-au crezut, le-am dus probe foto-video si intr-un final au fost de acord ca exista aceasta problema si au binevoit sa imi intocmeasca o fisa de constatare. Pe urma am observat ca farurile se aburesc pe interior, acum cu lectia invatata, m-am prezentat direct cu probele video, pe urma au inceput sa imi inghete cadranele indicatoarelor din bord si sa imi vibreze capota, iar in final in luna martie am constatat ca acea banda de cauciuc care este pusa in jurul geamurilor s-a deplasat. Service-ul nu a luat nici o pozitie, nu stiu de unde poate fi problema etanseitatii, singura lor varianta fiind sa dezmembreze masina (mai exact bordul), varianta cu care nu sunt de acord. Avand in vedere ca defectele de calitate au aparut in mod constant si unele dintre ele in conditii speciale de mediu, nu am garantia ca va fi eliminata cauza problemelor de etanseitate, sau ca nu vor aparea alte defecte pe parcurs. Am facut si reclamatie la OPC, iar domnii mi-au recomandat ca singura varianta de a-mi recupera banii este doar cea a instantei. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi, am sanse sa imi recuperez banii? Cat ar dura un astfel de proces? Mentionez ca detin probe foto-video pentru fiecare neconformitate calitativa aparuta, masina nu este forjata (are in jur de 3000 km) si este bine intretinuta.