avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Activitate Camelia.Cami

Activitate Camelia.Cami

Răspuns la discuția Cine plateste concediul prenatal?
Va multumesc mult de tot!!Seara frumoasa!

Cornel Vasile a scris:

1. NU va afecteaza dreptul la indemnizatie ,perioada de intrerupere de 3 zile.

2. Ce inseamna ca va platiti "carnetul de munca "?

3. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......


4. Revisalul nu se substituie adeverintei de vechime sau de venituri.

Daca vi se refuza eliberarea adeverintei, atunci sesizati ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Răspuns la discuția Cine plateste concediul prenatal?
Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri..:
1. Daca am avut un contract de munca in perioada 10.04.2016-20.04.2018, l-am incheiat, si in 3 zile pe 23 defapt am facut un alt contract, imi afecteaza cu ceva indemnizatia cele 3 zile intre contracte?
2. Imi platesc singura cartea de munca acum, daca eu intru in prenatal cu o luna inainte sa nasc, tot mai platesc 45 zile dupa ce nasc, cartea de munca?
3. Daca fostul angajator refuza sa imi dea adeverinta care sa ateste veniturile mele din ultimii ani, ce alta varianta am? Revisalul ar fi bun?
Va multumesc
Buna ziua! Daca nu am platit banca 4 luni( rata Altex), s-a reziliat contractul si ulterior m-au anuntat de executare silita ptr plata in 5 zile a sumei restante. Ideea este ca nu am cum sa platesc in termen atat de scurt, si in caz contrar, vor face poprire pe salariu si alte bunuri. Si ptr ca nu se va face plata, mi-au spus ca tot ce inseamna cheltuieli de judecata(pot ajunge si la 2000 lei cica) plus restanta vor fi suportate de mine. Ce pot face sa aman cumva executarea aceasta? Multumesc