avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate pliciu

Activitate pliciu

Va multumesc pentru raspuns. Are vreo importanta daca am mai multe concedii medicale consecutive care cumulate dau peste o luna sau trebuie sa fie unul singur?
In aceasta perioada de suspendare de drept, drepturile salariale se acorda in continuare?
Va multumesc inca o data.
Buna ziua,
Sunt un functionar public, mi-am dat demisia si apoi, inainte sa imi expire preavizul de 30 de zile, am intrat in concediu medical.
Cei de la locul de munca nu vor sa imi mai primeasca concediul medical pe motiv ca termenul initial de preaviz a trecut si considera ca preavizul nu se prelungeste cu durata concediului medical.
Este legal refuzul lor de a-mi primi concediul medical? Din informatiile pe care le-am gasit eu, pe perioada concediului medical preavizul se suspenda, urmand a curge din nou la terminarea concediului medical.
Imi puteti spune care este varianta corecta si legea care se aplica aici?
Va multumesc!
1.Exista posibilitatea ca in cadrul departamentul administrativ sa nu existe persoane specializate in toate domeniile tehnice, motiv pentru care se poate face un referant pentru achizitionare unor servicii de consultanta in ceea ce priveste speta respectiva. Si totusi, sa presupunem ca , deparatamentul care intocmeste referatul de necesitate face studii de piata in ceea ce priveste achizitionarea bunurilor / serviciilor /lucrarilor respective si stabileste sa zicem o valoare estimata de 5 lei . pasul II . prin demararea procedurilor de achizitie , serviciul achizitii utilizeaza programul S.E.A.P. unde aceste bunuri/ servicii/lucrari se regasesc la un pret de 7 lei. Se mai poate face achizitia?.
In cazul in care achizitia nu se mai poate derula, nu ar fi mai simplu ca serviciul achizitii, utilizand programul SEAP sa faca studiul de piata pentru a estima valoarea bunurilor/serviciilor/lucrarilor?




Buna ziua,
Am o intrebare legata de cine ar trebui sa dea valoarea estimata intr-o institutie publica.
Referatul de necesitate pentru achizitiile publice (care cuprinde datele tehnice, cantitatea si justificarea achizitiei) este intocmit de catre compartimentul administrativ si inaintat spre aprobare ordonatorului principal de credite. Dupa obtinerea aprobarii, referatul este repartizat Serviciului de Achizitii pentru demararea procedurilor specifice. Acest serviciu mai solicita compartimentului administrativ si valoare estimata. Este corect? Cine este in masura sa determine aceasta valoare, compartimentul administrativ sau cel de achizitii, care are in componenta sa persoane specializate in efectuarea studiilor de piata fundamentate? Conform caror prevederi legale se determina autoritatea care este in masura sa ofere valoarea estimata? Multumesc!
Este posibil in aceasta situatie castigarea inca a unei indemnizatii pe perioada cat cei doi copii au sub 2 ani? Pentru gemeni, triplet, se va acorda retroactiv. Multumesc!
Răspuns la discuția indemnizatie mame
Sigur, gasiti aceste informatii pe site-ul Ministerului Muncii, [ link extern ] ".
Eu am creat un post unde intrebam daca se poate aplica si retroactiv, avand in vedere ca pt mamele de gemeni sau tripleti se aplica. E cam acelasi lucru, perioada in care cei doi copii ai mei au sub 2 ani este de 1 an si o luna.
Răspuns la discuția indemnizatie mame
O sa incerc sa va lamuresc putin, deoarece sunt intr-o situatie similara, e o diferenta de 11 luni intre cei doi copii ai mei, dar beneficiaza de legea veche. Il veti naste pe al doilea copil dupa 1 ian 2011, ceea ce inseamna ca veti beneficia pt el de o indemnizatie suplimentara de 600 ron, conform noilor masuri ce au fost luate de guvern. Aceasta inseamna ca veti lua in continuare indemnizatia de 600 ron + inca 600 ron pana cand primul copil implineste varsta de 2 ani + alocatiile pt amandoi pana la 2 ani (400ron). Din pacate nu pot sta ambii soti in concediu de crestere a copilului, veti continua sa fiti in concediu pana cand copilul cel mare face 2 ani si va trebui sa alegeti intre cele 2 variante propuse de guvern, care intra in vigoare de la 1 ian 2011. Mentionez ca nu sunt consultant, daca cineva poate completa si oferi informatii suplimentare, va rog sa o faceti.
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema: in urma succesiunii, mama a mostenit un teren de la bunica mea, iar acum doreste sa mi-l cedeze mie. Eu sunt unicul ei copil. Nu au trecut 3 ani de cand a mostenit acest teren. S-ar considera specula daca am face act de vanzare-cumparare? Ar fi mai convenabil dpdv al taxelor sa imi dea acest teren prin donatie? Este donatia riscanta si ar putea cineva sa imi conteste dreptul la acest teren ulterior?
Va rog sa ma sfatuiti care ar fi cea mai buna si sigura varianta. Multumesc.
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea problema si v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.
Dupa moartea mamei, am mostenit un teren in Com Ciorogarla, pt care nu am titlu de proprietate, ci doar de mostenitor. Prin urmare m-am apucat de cadastru. Am depus actele si banii necesari la Centrul regional de cadastru si mi s-a spus ca s-ar putea sa fie unele probleme deoarece sunt unii proprietari in parcela respectiva care nu sunt in regula cu cadastrul (de ex. o persoana are titlu de proprietate pe 2000 m2, dar cadastru facut pe 5000 m2 - vina vechii conduceri), dar sa speram ca se rezolva.
Din aprilie si pana acum nu au mai dat nici un semn. Am sunat in repetate randuri sa ma interesez ce se intampla, insa am fost dusa cu zaharelul de cadastrista din Ciorogarla, care dadea vina pe sefa ei, d-na Barbu Florica din Jilava, care de fapt se ocupa de dosar si e foarte aglomerata . Am fost mintita ca dosarul a fost depus de 5 ori si respins etc. Minciuni, deoarece am sunat si la Asociatia cadastrala a Jud. Ilfov din Bucuresti si mi s-a spus ca dosarul a fost depus o singura data, in august, si motivul pt care a fost respins a fost ca s-a mai cerut un act, printr-o nota de completare, care nu a mai fost adus niciodata. Am reusit sa fac rost si de nrul d-nei Barbu, al carei sot lucreaza, intamplator, la primaria din Ciorogarla, si care, din cate am auzit este mana in mana cu primarul - se ajuta unul pe altul sa mai faca rost de cate o fasie de pamant pe care dupa aceea il vand. Zvonuri bineinteles, nu am dovezi, insa ceea ce mi se intampla este foarte graitor in acest sens. Am luat legatura cu aceasta d-na Barbu, care m-a mintit la randul ei ca nu are dosarul, ca a fost depus pt a 5-a oara, ca nu stie de ce a fost respins, ca referatul si nota de completare sunt in dosarul depus si oricum dosarul e confindential si nu am acces la el etc. Cu toate acestea, cu o zi inainte, secretara dansei imi gasise dosarul si ma informase cand o pot gasi si pe d-na Barbu pt informatii suplimentare. Este posibil asa ceva? Sa nu am acces la propriul dosar? Sa nu pot sa mi-l retrag? A refuzat de asemenea sa imi dea adresa unde o pot gasi pt a ma deplasa personal si a-mi ridica dosarul sau a-i trimite o cerere in scris.
In paralel, am fost in repetate randuri la primarul Niculae Victor pentru a obtine schita semnata si stampilata a planului parcelar si a-mi putea realiza cu alta firma cadastrul, deoarece cei din Ciorogarla sunt manjiti toti. M-am lovit de acelasi refuz, motivat de faptul ca in parcela respectiva trebuie sa se refaca majoritatea cadastrelor, proprietarii au fost chemati in acest scop dar refuza sa vina, si, eventual, mi-a recomandat sa ma duc eu dupa ei sau sa am rabdare. I-am trimis si in scris o solicitare pt a-mi elibera planul parcelar in vederea efectuarii cadastrului, insa am primit o foaie cu planul nesemnata, nestampilata, care nu are nici o valoare, poate doar de hartie igienica.

Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Exista si alta solutie inafara de judecata?
Va multumesc anticipat.