Buna ziua,
Sunt un functionar public, mi-am dat demisia si apoi, inainte sa imi expire preavizul de 30 de zile, am intrat in concediu medical.
Cei de la locul de munca nu vor sa imi mai primeasca concediul medical pe motiv ca termenul initial de preaviz a trecut si considera ca preavizul nu se prelungeste cu durata concediului medical.
Este legal refuzul lor de a-mi primi concediul medical? Din informatiile pe care le-am gasit eu, pe perioada concediului medical preavizul se suspenda, urmand a curge din nou la terminarea concediului medical.
Imi puteti spune care este varianta corecta si legea care se aplica aici?
Va multumesc!
Suspendarea raportului de serviciu opereaza de drept in situatia in care functionarul public se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, pe o perioadă mai mare de o lună, în condiţiile legii. (art.94 alin.1 lit. h din Legea 188/1999)
Pe durata preavizului , raportul de serviciu continua sa-si produca toate efectele, exceptand situatia mai sus mentionata , cand este suspendat daca concediul medical are o durata mai mare de o luna de zile.
Va multumesc pentru raspuns. Are vreo importanta daca am mai multe concedii medicale consecutive care cumulate dau peste o luna sau trebuie sa fie unul singur?
In aceasta perioada de suspendare de drept, drepturile salariale se acorda in continuare?
Va multumesc inca o data.