avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare preaviz la concediu medical
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare preaviz la concediu medical

Am mai multe nelamuriri si va rog sa ma ajutati. Directorul executiv (functionar public de conducere) isi da demisia, urmand ca aceasta sa-si produca efecte dupa 30 de zile calendaristice. Cand mai avea vreo 10 zile din preaviz (adica prin luna februarie) intra in concediu medical si pana astazi tot asa este.
Forul nostru tutelar, un vestit minister ne informeaza ca, fiind act unilateral de vointa, preavizul nu este suspendat de concediul medical, urmand ca la terminarea celor 30 de zile de preaviz sa inceteze raportul de serviciu al acestuia. Intrebarile mele sunt:
1. Perioada de preaviz este suspendata prin concediu medical la functionarii publici, conform Legii 188/1999?
2. Cand considerati ca inceteaza raportul de serviciu al functionarului public in cauza?
Multumesc anticipat pt. raspuns
Cel mai recent răspuns: liana16 , utilizator 08:29, 17 Mai 2013
In cazul functionarilor publici , raportul de serviciu se suspenda de drept in cazul in care funct. public se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, pe o perioadă mai mare de o lună, în condiţiile legii

Prin urmare, daca concediul medical are o durata mai mare de o luna (= 30 zile ) atunci se va suspenda de drept raportul de serviciu , dupa caz, preavizul.

Dati-ne detalii despre data inceperii preavizului , data intrarii in concediu medical si durata acestuia ...
preavizul a inceput la data de 21.01.2013. la 16.02.2013 se interneaza o perioada in spital apoi continua cu concedii medicale pana in prezent. Agentia Nationala a Functionarilor Publici ne trimite o adresa si ne informeaza ca in cazul demisiei nu opereaza suspendarea raportului de serviciu pe perioada concediului medical. nu mai inteleg nimic. ma ajuta cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare preaviz pe perioada concediului medical in cazul demisiei functionarului public pliciu pliciu Buna ziua, Sunt un functionar public, mi-am dat demisia si apoi, inainte sa imi expire preavizul de 30 de zile, am intrat in concediu medical. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Reorganizare anaf, concediu medical in perioada concursurilor pe posturile ramase doinatautan doinatautan Ministerul Finanţelor Publice şi, respectiv, ANAF-ul cu unităţile subordonate au intrat în reorganizare. Astfel, o parte dintre salariaţi, cei din ... (vezi toată discuția)
Functionar public - demisie cu preaviz lydy lydy Buna ziua, 1) Sunt functionar public, mi am dat demisia sunt in preaviz.de 30 zile, am probleme de sanatate, as dori sa stiu daca este posibil sa iau ... (vezi toată discuția)